dimarts, 6 de maig del 2014

El món empresarial català es mobilitza pel dret a decidir

06/05/14 02:00 - girona -

25 entitats signaran un manifest

Hi seran les 13 cambres i gairebé totes les patronals, incloent-hi territorials de Foment






L'empresariat català està a punt de fer un gran acte d'afirmació a favor del dret a decidir i de suport al procés endegat pel Parlament per poder fer la consulta el 9-N. Una vintena llarga d'entitats empresarials del país –de moment han confirmat la seva presència 25 presidents d'organitzacions– subscriuran dijous a Llafranc el que s'anomenarà el manifest del Far (l'acte es farà al far de Sant Sebastià). Hi seran les 13 cambres de comerç catalanes i també “pràcticament totes” les patronals del país, segons fonts del Grup Impuls per Girona (GIG), que és qui promou la trobada.

El GIG –format per les cambres de comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols i les
associacions empresarials FOEG, Pimec Girona i Fòrum Carlemany– ja va fer públic al febrer un manifest en què mostrava la unió de l'empresariat gironí a favor de la consulta i va mostrar la seva intenció que allò fos “l'inici d'un moviment al qual s'afegeixin més organitzacions”. Des de llavors s'han anat fent contactes i el resultat serà l'acte de dijous. Entre les patronals que hi seran, a més de les gironines, n'hi ha de tan destacades com la Cecot, Fepime, AMEC, Pimec i Femcat. Pel que fa a Foment de Treball, tot i la posició del seu president, Joaquim Gay de Montellà, de mantenir-se al marge del procés, en l'acte de dijous hi haurà quatre o cinc representants territorials, a més dels de FOEG i la Cecot, que també en formen part.

El manifest del Far constarà de tres punts i serà “molt semblant” al del GIG del febrer, segons les fonts consultades. Llavors les entitats signants van mostrar la seva “total adhesió” al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i el seu “suport incondicional” al procés endegat pel Parlament, a més del seu compromís de respectar la decisió que prengui el poble de Catalunya, sigui quina sigui, i donar-hi suport. També es fixava la voluntat de les entitats “d'adaptar” la situació de les seves empreses al nou marc.

L'acte de dijous inclourà les intervencions de diversos presidents d'entitats i la lectura del manifest, i la clausura anirà a càrrec del president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol.

Darrera actualització ( Dimarts, 6 de maig del 2014 02:00 ) 


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/-/738643-el-mon-empresarial-catala-es-mobilitza-pel-dret-a-decidir.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss&f=El+Punt+Avui