dilluns, 7 d’abril del 2014

El cofundador de Microsoft inverteix en una multinacional catalana de tecnologia electoral

Dilluns  07.04.2014  08:51

Paul Allen entra amb 30 milions d'euros a Scytl, potencial organitzadora de la consulta sobre la independència







Scytl és una empresa multinacional catalana especialitzada en el vot electrònic i el mercat electoral en l'era digital. És líder mundial del sector amb seu a Barcelona i presència a trenta-cinc països. L'empresa serà l'encarregada del recompte de les eleccions europees del maig del 2014. El cofundador de Microsoft, Paul Allen, s'ha fixat en el potencial d'aquesta empresa i ha decidit invertir-hi 30 milions d'euros a través de la seva empresa Vulcan Capital. És la primera inversió europea del fons d'inversió nord-americà.

La multinacional catalana Scytl és la potencial organitzadora del vot electrònic en el referèndum
d'independència que la Generalitat convocarà el 9 de novembre d'enguany. En una entrevista del Punt Avui amb Pere Vallès, conseller delegat de Scytl, aquest va afirmar que estaven preparats per a assumir el vot electrònic d'una consulta com la catalana. Preguntat sobre quins beneficis podia tenir incloure el vot electrònic, Vallès va dir que 'si el que busques és facilitar la participació, la votació electrònica ho aconsegueix i, sobretot, si habilites aquesta via durant la setmana prèvia'. A més, va explicar que 'els mitjans electrònics fan que no hagis de dependre d'elements externs i ets més autònom'.

Informació relacionada: 
L'Internauta: Un ciutadà, un clic


 http://www.vilaweb.cat/noticia/4183985/20140407/cofundador-microsoft-inverteix-multinacional-catalana-tecnologia-electoral.html