dimecres, 26 de març del 2014

Santamaría, a Catalunya quatre dies després de la resolució del TC

26/03/2014

DECLARACIÓ DE SOBIRANIA

La vicepresidenta espanyola participarà en un acte del PP per les eleccions europees del mes de maig

 

Nerea Rodríguez




La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría
 La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, viatjarà diumenge a Barcelona per participar en un acte del PP per les eleccions europees de maig, en què es presentarà la part regionalitzada del programa electoral elaborat pel PP català. Aquesta visita de la número dos de l'executiu espanyol es produeix només quatre dies després de la decisió del Tribunal Constitucional d'anul·lar per unanimitat la Declaració de sobirania aprovada pel Parlament el gener del 2013 que definia Catalunya com a "subjecte jurídic i polític sobirà".

Després d'aquesta resolució, el Govern de Mariano Rajoy va dir que ho
respecta i acata, però no oculta la seva satisfacció perquè, segons la seva opinió, és clar que el TC ha tingut en compte els arguments de l'executiu, segons han indicat fonts del Palau de la Moncloa.

Fa poc més d'un any, Sáenz de Santamaría va justificar la decisió de l'executiu d'impugnar la Declaració -després dels informes de l'Advocacia i del Consell d'Estat- al·legant que el seu contingut "no només no era compatible" amb la Carta Magna, sinó que "produeix efectes". "Com tots els càrrecs públics tenim l'obligació de respectar els processos i les decisions, en aquest cas del Tribunal Constitucional. Tots actuem en conseqüència amb els seus mandats perquè ningú pot estar per sobre de la llei", va dir el 8 de març del 2013.

Tot i això, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui que el procés de la consulta continua malgrat la decisió del TC d'anul·lar la Declaració, ja que, segons la seva opinió, és possible superar legalment tots els "obstacles" si hi ha voluntat política, i ha afegit: "A cada escull que ens anem trobant en aquest camí, trobarem la solució per esquivar-lo".

El PP a Girona dijous

L'acte de la vicepresidenta espanyola a Barcelona aquest diumenge no és l'únic que ha organitzat el PP a Catalunya aquesta setmana, sinó que n'hi haurà un altre aquest mateix dijous a Girona, han indicat fonts de la formació.

L'acte sectorial d'aquest dijous estarà centrat en el turisme i hi participarà la subsecretària del ram de l'executiu espanyol; a més, tindrà dirigents del PP català com el portaveu del PP al Parlament i el president del partit a la província, Enric Millo.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/santamaria_a_catalunya_quatre_dies_despres_de_la_resolucio_del_tc_99621.php