dijous, 28 de novembre del 2013

Caldes de Montbui, tot a punt pel “brou calderí”

Dijous, 28 de novembre de 2013 14:20 h

La ciutat celebrarà aquest cap de setmana la 28a Fira de Nadal, enguany l’organització té previst repartir uns 1.600 litres de brou de Nadal


El brou calderí és la major atracció de la Fira de Nadal de Caldes de Montbui, aquest any l’organització té previst repartir uns 1.600 litres de brou de Nadal i la seva carn d’olla. L’activitat compte amb la col·laboració de la Colla de l’Olla, els restaurants locals i altres establiments de proximitat. A banda dels brou, fet amb foc de llenya i aigua termal, el programa inclou diverses activitats familiars.  Diumenge és el dia en què es reparteix el brou de Nadal, se celebra el Caga Tió i s’ofereixen tallers nadalencs, ballades de sardanes i espectacles infantils.Totes les activitats són gratuïtes i obertes al públic.


Colla de l'Olla colant el brou
Una fira de llarga tradició

Per encabir tot això, Caldes de Montbui posa a disposició de la Fira tot el centre històric, que aquells dies és d’ús exclusiu de les parades, els vianants i les activitats de carrer. Tot plegat crea un recorregut nadalenc delimitat pel carrer de Major i les places principals. En aquest recorregut trobareu 160 parades d’objectes de Nadal, artesania diversa i alimentació i activitats repartides entre els carrerons amb més encant turístic i els tres escenaris instal•lats a les places de la Font del Lleó, de l’Església i de l’11 de Setembre.

Termalisme a dojo

Qui assisteixi a la Fira tindrà la possibilitat de descobrir els encants turístics de Caldes de Montbui, entre altres: La Font del Lleó (aigua termal a 76ºC), les Termes romanes (Bé Cultural d’Interès Nacional), els safareigs públics (d’aigua termal i avui dia encara en ús) i el museu Thermalia que alberga l’obra dels artistes internacionals Picasso i Manolo Hugué i l’exposició “L’efervescència balneària.