divendres, 9 de juny del 2017

Referèndum, l'1 d'octubre: "Voleu que Catalunya sigui un Estat independent en forma de República?"



REFERÈNDUM - BARCELONA







Puigdemont ha anunciat data i pregunta per al referèndum en una declaració institucional acompanyat de Junqueras, el govern i els diputats independentistes








Redacció
El referèndum sobre la independència de Catalunya serà el diumenge 1 d'octubre i es convocarà amb la pregunta "Voleu que Catalunya sigui un Estat independent en forma de República?"
Carles Puigdemont ho anunciat en una declaració institucional al costat del vicepresident, Oriol Junqueras, en una compareixença al Pati dels Tarongers després d'un Consell Executiu extraordinari al Palau de la Generalitat.



Puigdemont i Junqueras han sortit acompanyats pel govern, la presidenta del Parlament, alguns membres de la mesa i pels diputats de JxSí i la CUP.



La pregunta confirma les expectatives i les hipòtesis dels últims dies, perquè inclou dues paraules clau: "estat independent" i "república". Són dues de les peticions que feien el PDeCAT, per una banda, i Esquerra Republicana i la CUP, per l'altra.











Aquest divendres Puigdemont no ha signat cap document en referència al referèndum, amb la intenció d'evitar impugnacions del govern espanyol al Tribunal Constitucional.




En la seva declaració, Puigdemont ha justificat perquè s'ha arribat fins al dia d'avui. El president ha assegurat que "venim d'una llarga i decebedora col·lecció de 'nos" a totes les propostes".



Puigdemont ha parlat de l'Estat com un "Estat incapaç de demostrar cap voluntat de respondre a un problema que és real" i ha afegit "ara tothom ja sap que la demanda catalana no és una qüestió de marc legal".



El vicepresident Junqueras ha qualifica l'estat d'"ineficient, injust" i ha dit que "exerceix antidemocràticament les seves funcions".












Enllaç noticia :

 
http://www.ccma.cat/324/referendum-l1-doctubre-voleu-que-catalunya-sigui-un-estat-independent-en-forma-de-republica/noticia/2793298/