dimarts, 20 de juny del 2017

PSC, ERC, PDeCAT i En Comú s'alien per la Junta de Seguretat



CONGRÉS







Estefania Molina
Foto: PSC
Madrid. Dimarts, 20 de juny de 2017
















El PSC, En Comú Podem, ERC i el PDeCAT s'han aliat al Congrés aquest dimarts per instar el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, a posar data per a la Junta de Seguretat. Els quatre partits han registrat una proposició no de llei a aquests efectes, després de la inacció del govern central, tot i que la Generalitat ja ha pres mesures i ha decidit convocar-la al juliol.



La Junta no s'ha celebrat des del 2009 i els sotasignants de la peça exigeixen la celebració i fixen tres prioritats: que els Mossos siguin presents en la taula d'avaluació de l'amenaça terrorista; la incorporació de la policia catalana al Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i Crim Organitzat (CITCO); i la presència dels Mossos als fòrums internacionals, a més d'accés a les dades de l'Europol i la seva habilitació per fer persecucions en calent.



El text afegeix que es rectifiqui el requeriment que prohibiria la convocatòria de 500 places de
Mossos d'Esquadra i només en permetria 10. Tot i així, el govern català ja va avisar que tiraria endavant amb l'oferta pública inicialment prevista per al 2017.



També es demana executar la funció ordinària que té la Junta de Seguretat de Catalunya per certificar el nombre d'efectius dels Mossos d'Esquadra.



El portaveu del PDeCAT, Carles Campuzano, ha atribuït a la relació entre Estat i Generalitat la situació. "No entenem la posició del Ministeri de l’Interior de negar-se a convocar-la, quan existeixen assumptes pendents i fonamentals que tenen a veure amb la seguretat a Catalunya", ha dit.



La diputada del PSC, Meritxell Batet, ha recordat l'amenaça gihadista per instar el govern de Mariano Rajoy a prendre mesures. "La bona feina dels Mossos és imprescindible, tenint en compte que estem en un moment d’inseguretat internacional", ha denunciat.







Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/junta-seguretat-congres_167724_102.html