dijous, 22 de juny del 2017

Noranta-dos diputats del congrés voten a favor del referèndum de l’1 d’octubre



CONGRÉS ESPANYOL







La moció del PDECat aconsegueix el suport d'Units Podem, Compromís, ERC, PNB i EH Bildu 
















Per: Redacció 

22.06.2017  13:49





El congrés espanyol ha tombat avui la moció del PDECat que demanava al govern espanyol que respectés el referèndum del primer d’octubre. El PDECat ha aconseguit el suport d’Units Podem, Compromís, ERC, PNB i EH Bildu (92 vots), però ha quedat molt lluny dels 250 vots en contra del bloc format pel PP, PSOE i Ciutadans.








La moció, que es va debatre ahir, també instava a la Moncloa a obrir una via de diàleg el govern amb
la finalitat d’assolir una consulta acordada. També es demanava la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al congrés perquè pogués explicar el referèndum.



Puigdemont mateix ha reaccionat a la votació d’avui amb aquest piulet:












El text que s’ha sotmès a votació és fruit d’una autoesmena del PDECat, que havia reclamat inicialment un acord amb l’estat sobre la data i la pregunta del referèndum, i que després de la convocatòria per part del president Puigdemont el va reformular per emplaçar l’estat a respectar el referèndum i obrir un espai de diàleg després de l’1 d’octubre.



Segons el text, ‘amb posterioritat a la celebració del referèndum [el congrés] es compromet a trobar l’espai institucional parlamentari per dialogar amb les autoritats catalanes davant la pèrdua de voluntat de diàleg del govern de l’estat’.







Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/pp-psoe-i-cs-voten-al-congres-contra-el-referendum-de-l1-doctubre-rajoy-pp-cs-psoe-pdecat/#