dimecres, 7 de juny del 2017

La presidenta de l'Institut Català de la Dona també deixa el PDeCAT



PDECAT







El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Dimecres, 7 de juny de 2017




















La presidenta de l’Institut Català de la Dona, Teresa Pitarch, ha deixat també la militància del PDeCAT. Pitarch segueix les passes de l’exconseller Germà Gordó que ahir va decidir marxar del partit després que la coordinadora general, Marta Pascal, va reclamar-li que deixés l’escó arran la decisió del TSJC d’investigar-lo pel cas 3%.



Pitarch, estreta col·laboradora de Gordó a la plataforma Nova Convergència, presideix la comissió econòmica del partit després que el passat mes de gener va obtenir un 22,5% dels vots en les primàries per ocupar el càrrec.



Prèviament va presentar-se també a les primàries per presidir el partit a Barcelona ciutat, però en aquest cas va ser derrotada per Mercè Homs.



En la carta en què comunica la seva decisió de donar-se de baixa a la coordinadora general del partit, Pitarch denuncia que
el PDeCAT no ha respectat principis fonamentals de l’estat de dret com és la presumpció d’innocència. “Un partit que no respecta compromisos, companys i principis fonamentals difícilment pot fer una política que porti el país a més altes cotes de llibertat, seguretat i progrés econòmic i social”, argumenta.



Pitarch deixa clar que el seu desacord és amb "la majoria de la direcció actual" i no amb els principis inspiradors del partit. “Han passat massa coses que no puc compartir”, afegeix.







Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/teresa-pitarch-pdecat_164160_102.html