dilluns, 12 de juny del 2017

Els Anticapitalistes de Podem donen suport al referèdum de l’1 d’octubre



PAÍS - PRINCIPAT







El corrent de Podem assegura que el referèndum ajudarà a debilitar el 'règim del 78' i a millorar la democràcia espanyola 













Per: Redacció 

12.06.2017  16:00





Els Anticapitalistes de Podem, encapçalats per l’eurodiputat Miguel Urbán, han fet públic avui el seu suport al referèndum unilateral de l’1 d’octubre. En un comunicat penjat a la seva web, han acusat al PP, PSOE i Ciutadans de fer una política immobilista, basada en el ‘fonamentalisme constitucional’, que demostra que són incapaços ‘d’organitzar l’estat mitjançant el consens’. A més, critica especialment al PSOE i Ciutadans perquè tanquen files al voltant d’un ‘govern autoritari, corrupte, al servei dels grans poders econòmics’.



En aquest sentit, els Anticapitalistes asseguren que les ‘lleis no estan per sobre de la democràcia’ i que defensar el dret de decidir ‘és defensar un dret democràtic fonamental’. El grup afirma que té ‘diferències profundes’ amb les forces polítiques que ‘dirigeixen el procés independentista’, però malgrat això, reconeix que el referèndum és una demanda majoritària del poble català amb ‘un ampli suport de
sectors que no són independentistes’. ‘Negar-ho és negar la democràcia i obrir el camí cap a posicions perilloses’, continua el comunicat.



Per això, ‘donem suport el referèndum de l’1 d’octubre, i cridem a tota l’esquerra de l’estat espanyol a organitzar la solidaritat amb els drets democràtics del poble català’. En aquest sentit, els Anticapitalistes afirmen que ‘el referèndum desobedient de Catalunya’ ajudarà a accelerar el procés per a debilitar el ‘règim del 78’, que de retruc permetrà millorar la democràcia espanyola.
Ací podeu llegir el comunicat sencer:



«El govern de la Generalitat ha anunciat que convocarà un referèndum a Catalunya. La data serà l’1 octubre i la pregunta: ‘Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?’. Anticapitalistes vol manifestar que:



1) El govern del PP, amb el suport del PSOE i Ciutadans, sosté una posició immobilista, basada en el ‘fonamentalisme constitucional’, que nega sistemàticament al poble català el dret de decidir la seva relació amb la resta de l’estat. És obvi que aquesta política té per objecte polaritzar l’escenari polític i utilitzar el ‘xovinisme’ espanyol per fer pinya al voltant d’un govern autoritari, corrupte, al servei dels grans poders econòmics. La posició visceralment antidemocràtica del ‘bloc constitucional’ espanyol només reflecteix els límits de la constitució mateixa i la incapacitat d’aquest bloc d’organitzar l’estat mitjançant el consens, recorrent així a mètodes cada vegada més autoritaris.



2) Des d’Anticapitalistes defensem que les lleis no van per davant de la democràcia. Defensar el dret de decidir és defensar un dret democràtic fonamental. És obvi que tenim diferències profundes amb les forces que dirigeixen el procés independentista català, que defensen i apliquen polítiques neoliberals contra el poble català que diuen defensar. No obstant això, el referèndum és una demanda majoritària a Catalunya, i compta també amb un ampli suport de sectors no independentistes. Negar-ho és negar la democràcia i obriria el camí a posicions perilloses, on ‘votar i decidir’ es converteix en una ‘cessió’ de les classes dominants, deixant de ser un dret del poble.



3) Donem suport al referèndum de l’1 d’octubre, i cridem tota l’esquerra de l’estat espanyol a organitzar la solidaritat amb els drets democràtics del poble català. Construir ponts entre les classes populars de la resta de l’estat i les catalanes davant de la classe dominant passa per ser capaços de teixir relacions de solidaritat crítica i generosa, on la defensa dels interessos comuns no exclogui les demandes particulars. La realització del referèndum desobedient a Catalunya contribuiria sens dubte a accelerar el procés destituent a la resta de l’estat espanyol, contribuint a aprofundir la democràcia i a afeblir al règim del 78»







Enllaç noticia :