dijous, 8 de juny del 2017

El Govern espanyol actuarà "en conseqüència" amb l'anunci de Puigdemont



PROCÉS CATALÀ







Madrid prepara la reacció a l'anunci de data i pregunta que farà el president divendres al matí









per EP 08/06/2017




El ministre de Justícia torna a avisar Carles Puigdemont | EP
 




La vigília de l'anunci de la data i la pregunta del referèndum d'independència, que anunciarà Carles Puigdemont aquest divendres al matí al Palau de la Generalitat flanquejat per consellers i els diputats independentistes, el govern espanyol ha llançat una nova amenaça. En aquesta ocasió, ha estat el ministre de Justícia, Rafael Catalá, que ha assegurat que Madrid actuarà "en conseqüència" amb l'abast i el format de l'anunci de la data i la pregunta d'un referèndum unilateral sobre la independència de Catalunya.



"Haurem d'actuar en conseqüència, però no sé encara en què consisteix i no anticiparem cap mesura", ha destacat en declaracions els mitjans abans de participar en la presentació d'un informe de l'Observatori de l'Activitat de la Justícia en el Col·legi d'Advocats de Barcelona (Icab).  



Catalá ha participat en aquesta trobada a escassos metres de Puigdemont, que ha acudit a la
recepció a porta tancada de l'obertura del Consolat Honorari d'Israel a Catalunya, també a l'Icab.




En les darreres setmanes, el missatge de l'Estat ha estat que no es farà el referèndum, però no ha volgut destapar el seu full de ruta per impedir que es posin les urnes.



Ara bé, s'apunta que la fiscalia podria actuar dilluns mateix, i que l'executiu espanyol demanarà al Tribunal Constitucional un incident d'execució per poder aturar qualsevol pas endavant del Govern català.




Enllaç noticia :

http://elmon.cat/noticia/204424/el-govern-espanyol-actuara-en-consequencia-amb-lanunci-de-puigdemont