dimecres, 14 de juny del 2017

El Govern donarà els detalls tècnics del referèndum a finals de juny



POLÍTICA - PROCÉS







Puigdemont ho ha anunciat durant la sessió de control al Govern al Parlament 








per Gemma Aguilera (Parlament) 14/06/2017 




Referèndum és democràcia | Jordi Borràs
 




En el termini d'uns 15 dies, els ciutadans coneixeran els detalls tècnics del referèndum que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va anunciar divendres passat per al proper 1 d'octubre del 2017. Així ho ha anunciat el mateix president durant la sessió de control al Govern que se celebra al Parlament.


Ho ha fet en resposta al diputat de la CUP Benet Salellas, que li ha demanat accelerar la creació d'una comissió d'experts internacionals per donar les garanties necessàries per homologar el referèndum. "A finals de juny presentarem tots els detalsl tècnics i legals que avalen que e referèndum es farà amb totes les garanties. Vostè sap que hi ha alguns serrells que hem de consensuar, però la
nostra voluntat és que els ciutadans i ciutadanes, tinguin l'absoluta certesa que es farà bé i que tenen motius, com nosaltres, per ser optimistes".


Puigdemont ha remarcat que "el referèndum s'adaptarà a la immensa majoria de les garanties internacionals", ha dit el president, que ha remarcat que és l'Estat espanyol qui no pot oferir garanties democràtiques.



També avui, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a RAC1 que el referèndum previst per a l'1 d'octubre s'assemblarà "el màxim possible a qualsevol convocatòria electoral". Preguntat per si els catalans seran cridats a ocupar les meses electorals com passa en tots els comicis, ha dit que el Govern "no vol obligar ningú a fer res que no vulgui". En aquest sentit, ha afirmat que entre final de juny i principi de juliol s'explicaran els detalls tècnics del referèndum, i ha apuntat que "els agents electorals es designaran i seran formats com estableix la llei electoral".

De moment, però, la Fiscalia de Catalunya ha dut l'anunci de la pregunta i la data del referèndum al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).







Enllaç noticia :

http://elmon.cat/noticia/205162/el-govern-donara-els-detalls-tecnics-del-referendum-a-finals-de-juny