dijous, 8 de juny del 2017

El delegat del Govern a Àustria revela pressions espanyoles a diputats austríacs



POLÍTICA







Adam Casals explica que un representant del país europeu va sortir "escandalitzat" d'un sopar amb diplomàtics de l'Estat








Adam Casals ha revelat presumptes pressions de la diplomàcia espanyola a diputats del parlament d’Àustria. En un esmorzar de la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR), el delegat del Govern ha explicat part del contingut d’un sopar a Viena organitzat per emissaris de l’Estat recentment, on els seus diplomàtics es van dedicar a parlar de Catalunya però per dir “res de bo”.  







 "Si això que fa l’Estat espanyol amb Catalunya ho fessin els alemanys amb Baviera, seria un gran escàndol"

En concret, Casals ha dit que “ambaixadors itinerants espanyols” van reunir diversos representants del Parlament centreeuropeu i que un d’ells, va trucar després al delegat català “escandalitzat” i, segons el propi Casals, li va dir: “S’estan disparant un tret al peu”. I ha continuat revelant els comentaris del diputat austríac després de reunir-se amb els diplomàtics espanyols: “Com s’atreveixen a criticar la locomotora d’Espanya, la que està traient Espanya de la crisi? Si això que fa l’Estat espanyol amb Catalunya ho fessin els alemanys amb Baviera, seria un gran escàndol”. En aquest sentit, el delegat català a Àustria ha descrit la diplomàcia espanyola com “un model amb certes reticències imperials i amb uns luxes passats de moda”.



Adam Casals critica la política turística de Colau


D’altra banda, Adam Casals ha dedicat bona part de la seva intervenció a parlar de la diplomàcia cultural i, en aquest sentit, ha criticat la gestió del turisme des de l’Ajuntament de la ciutat comtal:



“Barcelona ja és al Top 5 de ciutatats antipàtiques i crítiques amb el turisme a Europa”. El membre de l’acció exterior de la Generalitat ha volgut així posar sobre la taula “que aquells països i ciutats que triomfen són aquells que són percebuts com a acollidors” i amb una actitud positiva respecte al turisme.  






Enllaç noticia :