dimecres, 14 de juny del 2017

Almenys sis morts i una cinquantena de ferits en l'incendi d'un edifici de 24 plantes a Londres



LONDRES







Els bombers ja han apagat el foc i ara el bloc corre el perill d'esfondrar-se

Es desconeixen les causes del sinistre

​VÍDEOS Un incendi de grans dimensions destrueix un edifici de 24 plantes a

Londres








| 14/06/2017 a les 09:13h
L'incendi ha afectat tot l'edifici | Europa Press




La policia ha confirmat que hi ha almenys sis morts en l'incendi de l'edifici de 24 plantes que ha cremat a l'oest de Londres, al barri de North Kensington i que s'anomena Torre Grenfell. Es tem que la xifra de víctimes pugui augmentar. L'incendi s'ha declarat a les dues de la matinada i el foc ha afectat la totalitat de l'estructura.











Els bombers ja han aconseguit apagar el foc, tot i que encara queden algunes flames esporàdiques. Ara el risc és que l'estructura de l'edifici estigui malmesa i s'acabi esfondrant.







Hi ha diversos ferits per inhalació de fum, que han rebut assistència al mateix lloc dels fets, segons les primeres informacions. Les autoritats també han explicat que hi ha una cinquantena de persones hospitalitzades, que han estat traslladades a diversos centres de la ciutat.












En l'extinció del foc hi han treballat uns 200 bombers i una quarantena de vehicles, en unes condicions molt difícils. Les forces de seguretat han acordonat la zona. Es desconeixen les causes del sinistre, que s'ha iniciat a la segona planta.






L'edifici, amb més d'un centenar d'apartaments residencials, va ser reformat l'any passat, amb canvis a la façana i el sistema de calefacció. Els habitants de l'edifici s'havien queixat en reiterades ocasions de la seguretat de l'edifici, segons TV3.




Els veïns temien un desastre

Dos veïns que viuen a la Torre Grenfell i que no han sofert el greu incendi perquè estan fora de vacances han denunciat que sabien que "un desastre així" anava a ocórrer des de les últimes obres de remodelació que es van realitzar a l'edifici i que ells consideren que van ser part d'una operació de "blanqueig de diners".




"Estem vius i bé però no hem pogut informar que estem vius perquè el telèfon d'emergències va molt lent i el número de l'Ajuntament està constantment ocupat", han assegurat els dos veïns, en declaracions al diari The Guardian.




Els dos veïns han dit que durant les obres ells ja sabien que "un desastre així podria ocórrer a qualsevol moment" però han considerat que "la corrupció prospera a un nivell alarmant" al barri de Kensington i Chelsea. "Tot va de blanqueig de diners mitjançant projectes al cost de les vides de les persones", han denunciat.




"Estem fora de vacances, una escapada afortunada", han conclòs. The Guardian ha informat que Rydon, l'empresa responsable de les últimes obres de remodelació de la Torre Grenfell, ha retirat del seu web tota la informació sobre els treballs realitzats.




Segons consta en una captura d'aquest web, els treballs van tenir un cost de 8,99 milions de lliures esterlines (uns 10 milions d'euros) i van incloure, entre altres qüestions, la instal·lació de panells de revestiment per modernitzar la façana i la millora de l'aïllament tèrmic de l'edifici.




L'alcalde de Londres, Sadip Khan, ha assegurat aquest dimecres que hi ha "preguntes importants" sobre l'edifici que "han de ser respostes", en referència a les queixes d'alguns veïns que sostenen que se'ls va aconsellar que si hi havia un incendi es quedessin dins dels seus pisos. 

















































Enllaç noticia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/132936/diversos/morts/cinquantena/ferits/incendi/edifici/27/plantes/londres