dimarts, 23 de maig del 2017

TV3 posa llum sobre les notícies falses



POLÍTICA







Última actualització Dimarts, 23 de maig de 2017 05:00 h






La televisió pública emetrà avui un especial en directe dels del CCCB





 



Els serveis informatius i l'equip del Sense Ficció han unit esforços per fer possible un documental sobre un dels temes més de moda en el món de la política i la informació: la postveritat. Un concepte que serveix per definir aquell tipus d'informació que, tot i ser falsa, es promociona com a certa, sigui mitjançant els mitjans de comunicació o l'aprovació dels polítics que en fan difusió. 









Presentació de 'Veritats de mentida'
L'especial del Sense Ficció, titulat 'Veritats de mentida', es pregunta: Som més tolerants amb la mentida? Com es cola la mentida en el nostre dia a dia? Sabem detectar quan ens volen fer empassar mentides com a veritats? Amb la direcció de Montserrat Besses i la realització de Marc Rodríguez Puig, el documental s'endinsa en la postveritat, la paraula de l'any 2016 segons el diccionari d'Oxford.
El documental, que s'emetrà avui dimarts a les 21.55h a TV3 i és de producció pròpia, compta amb entrevistes fetes per les delegacions i els corresponsals de TV3 al món amb especialistes de primer nivell de l'àmbit català i internacional, com el president del The New York Times i un dels periodistes més
destacats de la secció de política del The Washington Post, per mirar de respondre sobre l'etapa d'hostilitat insòlita entre els periodistes i els polítics i la necessitat de respondre fins a quin punt els mitjans o les xarxes socials són capaces de rastrejar les falsedats o mitges veritats que arriben al públic.














Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/608199/tv3-posa-llum-sobre-les-noticies-falses