dijous, 25 de maig del 2017

Sandro Rosell, a la presó per risc de fuga



CAS SANDRO ROSELL







La jutge de l'Audiència Nacional decreta presó sense fiança per a l'expresident del Barça al·legant el risc de destrucció de proves i reiteració delictiva








| 25/05/2017 a les 16:03h




Sandro Rosell va ser detingut dimarts passat. Foto: Europa Press



L'Audiència Nacional espanyola ha decretat presó incondicional per a Sandro Rosell. La jutge Carmen Lamela, atenent el criteri de la Fiscalia, ha enviat a la presó l'expresident del Barça al·legant risc de fuga. La Fiscalia havia demanat l'ingrés a presó sense fiança per a Rosell i el seu soci, Joan Besolí després de declarar a l'alt tribunal. La jutgessa ha acceptat les peticions i ha decretat presó incondicional dos dies després de ser arrestats mentre que els altres tres detinguts han estat posats en llibertat.



La magistrada considera que hi ha risc de fuga per la gravetat dels delictes, de destrucció de proves i de reiteració delictiva. Així mateix, la magistrada diu que s'ha d'afegir la gravetat de les penes que se’ls hi poden imposar, fins a 9 anys per blanqueig i 8 per pertinença a organització criminal. Segons l’escrit, els cinc detinguts formaven part d’una organització criminal d’àmbit transnacional que es dedicava a blanquejar diners procedents de comissions il·lícites derivades de la venda dels drets de la Federació Brasilera de Futbol per part de l’expresident d’aquesta Ricardo Texeira.






Comissions pels drets d'imatge


Segons la interlocutòria de la jutge Lamela, Teixeira va vendre els drets d’imatge del màxim organisme del futbol brasiler a una societat àrab radicada a les Illes Caiman, anomenada International Sports Events. Tot plegat a través d’una xarxa de societats i comptes amb seu al Principat d’Andorra.




La magistrada precisa que Teixeira, en la seva condició de president de la Federació Brasilera de Futbol, va signar un contracte amb International Sports Events, amb seu a les Illes Caiman, el 26 de novembre de 2006 pels drets de 24 partits amistosos de la selecció de futbol del Brasil. El dirigent brasiler va posar com a condició el pagament de 8.393.328 euros a ell i de 6.580.000 euros a Sandro Rosell sense el coneixement de la CBF.




El cobrament dels 8.393.328 milions d’euros de Ricardo Teixeiria s’hauria fet a través de societats i comptes ubicades a Andorra propietat de Sandro Rosell i del seu soci Joan Besolí i, des d’aquestes societats, Rosell hauria transferit posteriorment els diners a l’expresident de la Federació Brasilera de Futbol.




Per cobrar la seva part, l’exdirectiu barcelonista hauria percebut cinc transferències per una quantitat total de 6.580.000 euros de diverses societats radicades a Suïssa propietat del grup àrab d’International Sports Events.




Rosell va mirar de justificar el cobrament d’aquests diners davant l’Agència Tributària atribuint les transferències a la venda d’una societat seva a la libanesa Sports Investments Offshore SAL, administrada per Shane Ohannessian, ciutadà libanès amic de l’expresident del Barça. Segons la jutge, aquesta persona va actuar en qualitat de testaferro de Rosell i la seva dona, Marta Pineda, per encobrir l’operativa de blanqueig d’uns diners procedents d’una comissió il·lícita per la venda dels drets d‘imatge de de la Federació Brasilera de Futbol.




Finalment, la interlocutòria precisa que Rosell va realitzar un seguit d’operacions financeres entre el 2007 i el 2011 amb l’objectiu d’ocultar la verdadera procedència i titularitat dels fons per un import total de 14.973.328 euros.




D’altra banda, la jutge atribueix a Joan Besolí la participació en la constitució i administració de diverses empreses de l’entramat societari creat per la canalització de fons de distinta procedència.




L'Audiència Nacional ha acordat la llibertat de Shane Ohanessian i Pedro Andrés Ramos, cunyat de Besolí, amb compareixences mensuals davant el jutjat , la prohibició de sortir de l’estat espanyol i la retirada del passaport. La dona de Rosell, Marta Pineda, ha quedat en llibertat amb càrrecs sense mesures cautelars.













Enllaç noticia :