dimecres, 3 de maig del 2017

L'independentisme es mobilitzarà el 8 de maig per Forcadell davant el TSJC



JUDICI







El Nacional
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dimecres, 3 de maig de 2017
















L'independentisme es mobilitzarà pel judici dels membres de la mesa del Parlament davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els propers 8 i 12 de maig. L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) s'ajunten en un nou acte simbòlic per a defensar els representants del poble en el Parlament.



Els membres de la Mesa del Parlament de Catalunya estan citats a declarar al tribunal per presumptes delictes de desobediència i prevaricació i per permetre votacions de resolucions parlamentàries vinculades al procés independentista.














Per aquest motiu, el proper dilluns 8 de maig a les 8:30h es convida a la ciutadania a acompanyar a declarar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la secretària primera, Anna Simó. El punt de trobada serà a l’estàtua de Francesc Rius i Taulet, a la cruïlla entre el Passeig Lluís Companys i el Passeig de Pujades. Segons han assegurat fonts de l’ANC a El Nacional, l’acte no vol ser una
“demostració massiva” de força sinó que pretén evidenciar la transversalitat dels suports.



De cara a divendres 12 de maig, a les 8:30h s’acompanyarà en un altre acte el vicepresident primer, Lluís M. Corominas, i la secretària quarta, Ramona Barrufet. Finalment, el dia 12 de juny, també està prevista una mobilització per acompanyar Joan Josep Nuet, secretari tercer de la mesa.



La inclusió de Nuet a la querella

La inclusió del diputat de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Josep Nuet, com a investigat va ser subjecte de polèmica. Inicialment la Fiscalia el va excloure de la querella ja que va considerar que el diputat “no pretenia, com la resta de querellats, incomplir els mandats del TC ni portar endavant un projecte polític amb total menyspreu de la Constitució de 1978”.



Arrel d’aquests fets, el propi Nuet i altres diputats van carregar durament contra la Fiscalia al·legant que l’exclusió del secretari de la Mesa evidenciava el caràcter polític de la querella. Setmanes més tard, el diputat de CSQP va ser inclòs a la causa, una decisió que Nuet va atribuir a les “seves opinions polítiques”.



Suport als acusats

L’acte d’aquest dilluns es suma als molts altres organitzats per les entitats com a símbol de suport. Poc després de conèixer-se la primera querella contra Forcadell per haver permès la votació de les conclusions de la comissió sobre el procés constituent, les entitats van organitzar un acte de suport davant del Parlament. Els dies de la seva declaració, la presidenta del Parlament va anar acompanyada d’una amplia comitiva de membres del Govern i diputats i va ser rebuda per centenars de persones.



Pocs mesos més tard, el dia de la declaració de l’expresident Artur Mas i les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega, 40.000 manifestants -segons dades de la Guàrdia Urbana- van acompanyar-los fins les portes del TSJC, on van comparèixer després de ser acusats de desobediència i prevaricació per la consulta del 9-N. En aquest cas, fins i tot es van habilitar autobusos per tal que els manifestants que volguessin poguessin anar fins a Barcelona.







Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/judici-mesa-parlament-manifestacio_155214_102.html