dimarts, 23 de maig del 2017

La ministra de Defensa espanyola amenaça amb la “força” per aturar el procés



Política Última actualització Dimarts, 23 de maig de 2017 11:30 h







El titular d'Exteriors també reacciona titllant la llei de transitorietat d'"aberració" i dient que "cap líder sensat" reconeixeria un estat català








La ministra de Defensa espanyola, María Dolores de Cospedal, ha amenaçat el full de ruta de la Generalitat parlant de la “força” de l’Estat. En concret, la també secretària general del PP ha dit que tenen “força suficient per impedir” els plans de Puigdemont que, segons ella, tenen similituds amb el que podría ser un “cop d’estat” perquè es pretén “saltar-se la llei” i els procediments establerts.  
 
 
 


 "S'ha d'anar pas a pas i no precipitar esdeveniments"


Cospedal ha respost així a les paraules de Puigdemont, que ahir va afirmar que l’Estat no té prou mitjans per aturar un referèndum a Catalunya. No obstant, no ha concretat si el govern de Rajoy estaria disposat a fer servir l’exèrcit per aturar l’“amenaça” sobiranista: “[L’Estat] té molts instruments al seu abast, però s’ha d’anar pas a pas i no precipitar esdeveniments, que segurament és el que esperen escoltar aquells que estan amenaçant i fent xantatge a l’Estat”.



Dastis considera una "aberració" la llei de transitorietat


D’altra banda, el ministre d’Exteriors també s’ha posicionat i ha valorat la filtració de la suposada llei de transitorietat com una “aberració” que, segons ell, “contribuirà més a que la reacció que ja hi ha a mitjans internacionals i a la UE es consolidi”. Alfonso Dastis ha rebutjat que un Estat català es pogués mantenir a la comunitat europea i que “no se li passa pel cap” a cap “líder sensat” reconèixer una Catalunya independent.




 

 Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/608718/la-ministra-de-defensa-espanyola-amenaca-amb-la-forca-per-aturar-el-proces