dilluns, 29 de maig del 2017

Ernesto Valverde, nou entrenador del Barça



BARÇA







La presentació del substitut de Luis Enrique es farà aquest mateix dijous

El Barça renuncia a recórrer el Suprem per l'acció de responsabilitat








| 29/05/2017 a les 19:16h




Ernesto Valverde, en una imatge d'arxiu | Europa Press





No hi ha hagut sorpreses. Ernesto Valverde serà l'entrenador del primer equip del Barça per a les properes dues temporades i una tercera d'opcional. Així ho ha anunciat aquesta tarda Josep Maria Bartomeu. "Té capacitat, criteri, coneixement i experiència. És un amant del futbol base i té un estil de treball com la del Barça", ha assegurat el president blaugrana.


Valverde, que serà presentat aquest dijous, arribarà al club blaugrana amb dos homes de la seva màxima confiança: Jon Aspiazu, segon entrenador, i José Antonio Pozanco, preparador físic.












Valverde deixa així l'Athletic Club, on ha estat l'entrenador des de l'any 2013, i on ha portat l'equip a aconseguir grans fites, amb diverses participacions en les competicions europees. Amb ell, els “lleons” de Bilbao han conquerit una Supercopa de Espanya (2015) i han estat subcampions de la Copa del Rei (2015). En ambdues ocasions es van enfrontar a la final al Barça. 



Valverde, de 53 anys i nascut a Viandar de la Vera (Extremadura), ja va militar al Barça durant dues temporades (1988-90) com a jugador. Abans havia jugat a l'etern rival, l'Espanyol, també durant dues temporades.



Valverde va debutar com entrenador a l'Athletic Club la temporada 2003-2004. Hi va estar dos anys i va renunciar a continuar després de fortes desavinences amb el president del club, Fernando Lamikiz. Tot i això, va signar un gran temporada, on l'Athletic Club va arribar a semifinals de la Copa del Rei.



Després d'un any sabàtic, va aterrar a l'Espanyol, on va dirigir l'equip durant dos anys. Amb un futbol brillant, va portar els “periquitos” a la final de la Copa de la UEFA, que van perdre amb el Sevilla a la tanda de penals.



Després, Valverde va viure un periple que el va portar a les banquetes de l'Olimpiakos, el Vila-real i el València, abans de tornar definitivament al seu primer club, l'Atletic Club, el 2013.



El Barça renuncia a recórrer el Suprem

El mateix dia que Bartomeu anunciava el nou entrenador, el president del Barça s'ha referit per primera vegada a la sentència sobre l'acció de responsabilitat que ha donat la raó a Joan Laporta i a quatre dels seus exdirectius. El club blaugrana ha renunciat a recórrer el Suprem i, d'aquesta manera, el cas queda tancat de manera desfavorable a l'actual junta directiva.






Enllaç noticia :