dilluns, 8 de maig del 2017

Els diputats del PNB, Bildu i Podem es concentren a Vitòria en solidaritat amb Forcadell



PROCÉS CATALÀ








Els màxims responsables de les Juntes Generals de Biscaia, Àlaba i Guipúscoa també protesten davant del parlament basc i la presidenta de la cambra defensa el dret a decidir i avisa que "la democràcia s'imposarà" a Catalunya

Forcadell avisa que el Parlament «no es doblegarà» davant la voluntat censora de l'Estat









| 08/05/2017 a les 13:10h



Els diputats de Bildu, Podem i PNB davant del parlament basc, en solidaritat amb Forcadell. | Europa Press



Representants del PNB, EH Bildu i Podem s'han concentrat aquest dilluns davant del parlament basc, a Vitòria, per expressar el seu "suport i solidaritat" a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, que ha hagut de declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La presidenta de la cambra autonòmica, Bakartxo Tejería, ha advertit que "la voluntat majoritària d'un poble sempre s'imposarà".


 
Després de la concentració silenciosa, en què també han participat els màxims responsables de les Juntes Generals de Biscaia, Àlaba i Guipúscoa, la presidenta del parlament basc, Bakartxo Tejería, ha mostrat el seu "suport i solidaritat" a Forcadell i la resta d'investigats en aquesta causa. Tejería ha
denunciat que la citació de la presidenta de la cambra catalana per presumptes delictes de prevaricació i desobediència suposa "la judicialització d'una qüestió política", a la qual s'hauria de buscar una sortida "política" i no "judicial".



La presidenta del parlament basc ha afirmat que cal posar les "vies necessàries" per atendre l'"aspiració política, democràtica i legítima" d'"un poble" que reivindica la seva sobirania. Tejería ha defensat aquesta fórmula i ha mostrat el seu rebuig a la via de la "persecució" judicial. "Al cap i a la fi, la voluntat majoritària d'un poble sempre s'imposarà i, en aquest cas, també ho farà. La democràcia, tard o d'hora, s'imposarà", ha insistit.
Enllaç noticia :