dimarts, 30 de maig del 2017

El TSJC manté Nuet com a investigat per permetre la votació del referèndum unilateral



PROCÉS







El secretari tercer i diputat de CSQP haurà de declarar el 12 de juny 








per ACN 30/05/2017 




Nuet en una atenció als mitjans | ACN



El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat el recurs del secretari tercer i diputat de CSQP, Joan Josep Nuet, i el manté com a investigat pels presumptes delictes de prevaricació i desobediència greu per permetre que en un debat de política general es votés una moció a favor del referèndum unilateral d'independència. D'aquesta manera, Nuet haurà de declarar el pròxim 12 de juny. La magistrada instructora de l'alt tribunal, Maria Eugènia Alegret, afirma en la interlocutòria que "resulta estrany" que Nuet hagués al·legat desconèixer els fets pels quals se l'investigava ja que públicament "ha fet gala d'aquest coneixement afirmant que la seva actuació va ser idèntica a la dels altres investigats en la causa". A més, defensa Alegret, se li va traslladar "amb tota concreció els fets pels quals se segueix aquest procediment".




La magistrada també posa d'exemple les declaracions de Nuet en diversos mitjans de comunicació sobre la
seva actuació a la Mesa del Parlament els passats 5 i 6 d'octubre, quan es va votar la moció, havia estat la mateixa que la resta de querellats, en referència a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els altres membres de la mesa investigats Lluís Corominas, Anna Simó i Ramona Barrufet. L'alt tribunal diu que Nuet va excloure que la seva actuació "es degués a un error" i que per tant resulta "lògic i raonable" que sigui citat com a investigats per aclarir el seu paper.




Inicialment, Nuet no va ser citat com a investigat tot i haver votat a favor de la moció – en el seu dia va denunciar "politització barroera i intolerable" i "discriminació ideològica" per haver-lo deixat fora del procediment-, però finalment el TSJC el va citar per comunicar-li que també seria imputat i donar-li trasllat de la querella de la fiscalia per prevaricació i desobediència. El secretari tercer de la Mesa té previst declarar el pròxim 12 de juny.
 




Enllaç noticia :

http://elmon.cat/noticia/203062/el-tsjc-mante-nuet-com-a-investigat-per-permetre-la-votacio-del-referendum-unilateral