dijous, 25 de maig del 2017

David Fernàndez explica en detall i amb noms i cognoms la guerra bruta de l’operació Catalunya



PAÍS - PRINCIPAT







L'ex-diputat de la CUP ha comparegut avui a la comissió d'investigació sobre l'operació Catalunya per explicar les maniobres de l'estat espanyol per a boicotar polítics independentistes i frenar el procés 















Per: Redacció 

25.05.2017  18:35





David Fernàndez ha comparegut avui a la comissió d’investigació sobre l’operació Catalunya al parlament per explicar el funcionament de la claveguera de l’estat espanyol en contra de polítics independentistes. Durant la seva compareixença, el diputat de Ciutadans Matias Alonso no ha volgut fer preguntes mentre que la diputada del PP Esperanza García ha decidit d’abandonar la sessió just abans que comencés la compareixença de Fernàndez. L’ex-diputat cupaire ha començat la seva intervenció explicant què és l’operació Catalunya de manera resumida i posant noms i congoms als principals implicats: ‘L’operació Catalunya és una operació d’estat sota direcció, monitorització i control polític’. Podeu recuperar la primera part de la intervenció ací:






Ací teniu transcrites dues de les parts més interessants:




David Fernàndez (DF): L’operació Catalunya és òbviament una operació d’estat. És una trama de la guerra bruta, paral·lela i fora de tot ordenament jurídic, al marge de qualsevol marc processal i fora de tot control públic i polític. Sota direcció, monitorització i control polític. Comença el 2012, quan hi ha un canvi en l’actitud de Convergència Democràtica de Catalunya. Això ho expressa clarament el senyor Zarzalejos, però hi ha una informació l’any 2010 que és guarda i es reserva. La Camarga té aquests dos fets clars: hi ha un espionatge polític privat i la senyora Alicia Sànchez-Camacho sap durant dos anys que el fill de Jordi Pujol ha comès un delicte i no fa res, i això s’hauria de qualificar d’encobriment.



— Sobre l’estructura operativa. Jo no diria que són ‘salvapatrias’ ni ‘autònoms’ o ‘incontrolats’. Quan hi ha dinàmiques de terrorisme d’estat o de guerra bruta sempre s’ubiquen unes seccions des d’on operar amb aparent marc legal i cobertura institucional. Els noms hi són tots: Jorge Moragas, Jorge Fernández Díaz, Eugenio Pino (home de confiança de sempre de Fernàndez Díaz), els policies o ex-policies o policies amb dobles activitats Jose Manuel Villarejo, Jose Luis Oliver i Jose Angel Fuentes Gago -tots ells condecorats o ascendits en els darrers anys. Aquests policies treballen a través d’altres policies o empresaris en excedència com Rafael Redondo o Jiménez Razo, que és qui connecta amb els ex-detectius de Método3, que fan treball de camp.