dimecres, 10 de maig del 2017

( Àudio ) García Margallo va intentar frenar el 9-N per la força



PROCÉS







Va proposar a Mariano Rajoy que assumís el comandament dels Mossos d’Esquadra









El ministre d’afers estrangers, García Margallo. // EFE/Sergio Barrenechea






Cap de Polític
Actualitzada el 10-05-2017 14:25
 José Manuel Garcia Margallo va intentar frenar la consulta del 9N per la força. Ho ha dit en un debat al Col·legi de Periodistes amb l’ex vicepresidenta Joana Ortega. Margallo va proposar a Mariano Rajoy que assumís el comandament dels Mossos d’Esquadra i destruís les urnes.



Un col·loqui entre exdirigents del govern espanyol i de la Generalitat en aquell 9-N, José Manuel García Margallo ha explicat que ell va recomanar a Rajoy en el consell de ministres aturar el 9-N intervenint els Mossos d’Esquadra i destruint el material que s’havia fet servir per a la consulta, però no el va convèncer.




" La meva tesi va ser demanar a la Generalitat requisar urnes i paperetes. Si no hagués obeït posar els Mossos a les ordres durant 24 hores al ministeri de l’interior. I al mateix temps començar una negociació sobre reforma constitucional, llei oficial de llengües, disposició addicional tercera i sistema de finançament autonòmic "
 







Margallo, a més, creu que s’hauria de fer ara també el mateix: aplicar l’article 155 de la Constitució amb el referèndum que vol convocar la Generalitat.



L’exvicepresidenta Ortega li ha contestat qu e això hauria estat una irresponsabilitat fer-ho el 9 de novembre i també ha explicat que uns dies abans de convocar la consulta va viatjar a Madrid per intentar convèncer el govern espanyol que permetés que es celebrés, però no se’n van sortir.







Enllaç noticia :

http://www.rac1.cat/info-rac1/20170510/422455805848/garcia-margallo-va-intentar-frenar-la-consulta-del-9-n-per-la-forca.html