divendres, 7 d’abril del 2017

Trump ordena el primer atac contra el règim d'al-Assad a Síria



SÍRIA







El bombardeig ha provocat entre quatre i cinc morts

 És la resposta a l'atac químic del govern sirià de dimarts a Jan Xeijun








| 07/04/2017 a les 08:40h
Primer atac d'Estats Units contra el règim d'al-Assad. Foto: @DeptofDefense
Donald Trump ha llançat aquesta matinada (4.40 hora siriana) el primer atac dels EUA contra el règim de Bashar al-Assad, en resposta a l' atac químic d'aquest dimarts acJan Xeijun, a la província d'Idlib. La base aèria de Shayrat, a Homs, des d'on van sortir els avions que van perpetrar l'atac químic està totalment destruïda, segons informen alguns mitjans, que xifren entre 4 i 5 el nombre de víctimes. La brutal pluja tòxica caiguda sobre Jan Xeijun aquest dimarts ha fet canviar de posicions Donald Trump, que fins al moment no veia prioritari l'enderrocament de Bashar al-Assad. Els 59 míssils Tomahawk són una advertència.

 
Després d'ordenar l'atac, Trump ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per demanar a “totes les nacions civilitzades” que se sumin als Estats Units per acabar “amb la massacre i el bany de sang a Síria”, però també per posar fi al terrorisme “de tot tipus”. El secretari d'Estat dels Estats Units, Rex Tillerson, ha puntualitzat que, tot i que no s'ha produït cap contacte directe amb el Kremlin, les forces russes han estat avisades amb antelació que es produiria l'atac.



La decisió de Trump d'atacar Síria suposa un canvi en la línia d'actuació de Washington, ja que
bombardejar el règim d'al-Assad era una acció que fins ara fins i tot havia rebutjat el propi president. De fet, l'atac aboca inevitablement els Estats Units a obrir un altre conflicte amb Rússia, que dona suport al règim del president sirià.

“No hi ha dubte que Síria ha utilitzat armes químiques i ha violat les seves obligacions internacionals”, ha insistit Trump, tot afegint, a més, que “tots els intents de canviar el comportament d'al-Assad han fallat de forma estrepitosa”. Al seu judici, per culpa d'això s'ha agreujat la crisi dels refugiats i la regió segueix “desestabilitzant-se i amenaçant els Estats Units i els seus aliats”. 











Enllaç noticia :