divendres, 7 d’abril del 2017

Tres morts i vuit ferits en l'atropellament d'un camió al centre d'Estocolm



SUÈCIA



El primer ministre, Stefan Löfven, afirma que tot apunta al fet que es tracta d'un atemptat terrorista 








| 07/04/2017 a les 17:10h
 
 
 
 
 
 
 
Els serveis d'emergència en l'escenari de l'atropellament | Europa Press
 
 
 
 
 
 
Almenys tres persones han mort i vuit han resultat ferides aquest divendres després de ser atropellades per un camió en un carrer comercial del centre d'Estocolm, la capital de Suècia, segons un primer balanç policial. Segons el primer ministre, Stefan Löfven, tot apunta que es tracta d'un atemptat terrorista, i anunciat que ja hi ha hagut un detingut, però la policia no ho ha confirmat.


 
 
Els fets s'han registrat al voltant de les tres de la tarda en la zona comercial del centre de la ciutat. El camió ha circulat pel carrer de Drottninggatan malgrat ser de vianants, fins que s'ha encastat contra els grans magatzems Ahlens. Part del centre de la ciutat ha estat acordonat i evacuat, l'estació central de trens inclosa, i el metro i les Rodalies s'han clausurat.


 
 
 
Segons han explicat alguns testimonis a la BBC, el camió ha accelerat de cop, ha envestit diversos vianants i ha acabat col·lidint contra l'aparador d'un comerç. Després la cabina del vehicle s'ha incendiat. Un testimoni consultat per l'agència de notícies local TT ha explicat que diverses persones ferides han rebut atenció mèdica en el lloc dels fets.

 
 
 
El camió emprat havia estat robat. La policia ha advertit les persones que estaven a la zona que marxin cap a casa i gairebé des d'un primer moment ja ha assegurat que podria tractar-se d'un atemptat terrorista. Durant les primeres hores després de l'atropellament, els trens de Rodalies han circulat per traslladar fora de la ciutat qui hagués de marxar-ne, però tornaven buits.  





La policia a la capital sueca després de l'atac. Foto: Europa Press







La policia sueca ha informat a través del seu compte oficial a Twitter de l'atropellament en un breu comunicat, en el qual ha dit que estava intentant recollir més informació sobre el succés. La policia ha estat avisada a les 14.53 hores del fet que un vehicle havia atropellat diverses persones en el centre d'Estocolm.


 
 
El camió utilitzat havia estat robat

El camió utilitzat per a l'atropellament pertany a una empresa de cerveses i havia estat robat poc abans dels fets, segons ha informat un portaveu de la companyia Spendrups al diari Aftonbladet. L'assalt s'ha produït quan el conductor original del vehicle repartia en un restaurant. Durant aquest robatori no hi ha hagut ferits.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Minuts després de l'atropellament a Estocolm. Foto: Europa Press






La policia ha pres el centre d'Estocolm després de l'atemptat. Foto: Europa Press



























Enllaç noticia :