dijous, 27 d’abril del 2017

Rufián (ERC) es mostra a favor de la moció de censura sempre que es deixi fer el referèndum



POLÍTICA







El diputat d'ERC al Congrés diu que el seu partit són "els campions anti-Rajoy i anti-PP" 









per Europa Press 27/04/2017  
 
 
 
 
 
 
 
Rufián | ACN
 
 
 
 
 
 
El diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, s'ha obert aquest dijous a negociar la moció de censura que Podemos ha anunciat contra el president del Govern central: "Som els campions anti-Rajoy, anti-PP i anti les polítiques reaccionàries que representa el PP".




En una entrevista d'Europa Press, ha assenyalat, no obstant això, que el seu partit fixa com a condició que el candidat alternatiu a la Presidència respecti el procés sobiranista: "ERC no tindrà cap problema a donar suport a un canvi a Rajoy sempre que el nou govern central no posi cap obstacle al referèndum".




"Cap problema a asseure'ns amb tothom. Això sí, ERC no trairà el seu votant, el fet que el poble català voti. El referèndum no és accessori, no és una mania del poble de Catalunya", sinó una cosa a la qual la majoria dona suport, ha defensat el portaveu republicà.




Ha conclòs que no es podrà assenyalar ERC com a culpable que Rajoy segueixi a la Moncloa, però ha conclòs que el referèndum és essencial i que avalar-lo "seria una molt bona forma de
començar per a un govern espanyol del canvi".




Malgrat que ERC és un dels impulsors del procés d'independència de Catalunya, Rufián considera que pot prestar-se a negociar una moció al Congrés, ja que creu que el seu partit "sempre ha d'estar disposat a parlar de canvi i de regeneració de la vida política sigui on sigui".




Rufián considera que qualsevol alternativa a Rajoy forjada des de l'esquerra hauria d'avalar que els catalans votessin en referèndum i lamenta que el PSOE i els seus tres candidats a la secretaria general insisteixin a rebutjar una votació així.




El republicà critica que "el lehendakari de l''apartheid' a l'esquerra 'abertzale' - Patxi López -, que l'exconseller de Caixa Madrid - Pedro Sánchez - i que la presidenta de la comunitat autònoma amb l'atur més alt d'Europa - Susana Díaz - "rebutgin la consulta i creu que això posa en dubte la condició del PSOE de partit d'esquerres".




A més, ha atribuït la negativa de Cs a donar suport a la moció al fet que són un partit sotmès al PP: "Igual que l'Espanyol 'B', el Barça 'B' i l'Athletic 'B' no van contra l'equip principal, la filial del PP que és Cs no anirà contra l'equip principal".




Les formes de Domènech

ERC ha conegut les intencions de Podem d'impulsar la moció de censura per una trucada de "30 segons" que el líder d'EnComúPodem al Congrés, Xavier Domènech, ha realitzat al vicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras.



Rufián lamenta aquestes formes, ja que considera que "el líder de Podem per a les qüestions catalanes" - Domènech - hauria d'haver formulat aquesta proposta de manera més formal, a més d'haver-la comunicat també al portaveu d'ERC en la Cambra baixa, Joan Tardà.




Enllaç noticia :

http://elmon.cat/noticia/198016/rufian-erc-es-mostra-a-favor-de-la-mocio-de-censura-sempre-que-es-deixi-fer-el-referendum