dilluns, 24 d’abril del 2017

L'exministre Gallardón, al "Cara al sol" de comiat al franquista Utrera Molina



FRANQUISME







El Nacional
Foto: EFE
Barcelona. Diumenge, 23 d'abril de 2017

















Un grup de persones ha entonat avui l'himne "Cara al sol" per acomiadar José Utrera Molina, ministre i vicepresident en diferents Governs de Francisco Franco, mort a Nerja (Màlaga) als 91 anys. A la sortida del fèretre de l'església de San Miguel de Nerja, diverses persones amb roba fosca s'han situat a ambdós costats de la porta i mentre alçaven els braços han corejat la sintonia falangista.



 


El fèretre amb les restes d'Utrera Molina ha quedat parcialment fora del cotxe de morts fins que el grup ha acabat de cantar, la qual cosa ha seguit un "Viva Espanya". Diversos familiars, entre ells el seu gendre, l'exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón, han portat el taüt des de l'església en la qual s'ha celebrat la missa fins al cotxe, per al seu posterior trasllat al crematori de Vélez-Málaga, on serà incinerat.


















Utrera Molina va ser un dels ministres responsables de la condemna a mort del militant antifranquista Salvador Puig Antich. L'exministre franquista va néixer a Màlaga el 12 d'abril de 1926 i va ingressar a les organitzacions juvenils falangistes el març de 1937. Posteriorment va fer tota la seva carrera professional en el si del Movimiento. El juliol de 1962 va ser designat governador civil de Sevilla, càrrec que va ocupar durant set anys fins que el 1969 va ser nomenat sotssecretari de Treball, i el juny de 1973, ministre d'habitatge.



El gener de 1974, després de l'atemptat contra Carrero Blanco, va ser nomenat Ministre Secretari General del Moviment, però va ser destituït el març de 1975, per conflictes amb altres sectors del règim. Més tard, va ser un destacat membre del búnquer, els poders fàctics franquistes que van provar d'impedir la democratització.






Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/cara-al-sol-exministro-jose-utrera-molina_153072_102.html