dilluns, 3 d’abril del 2017

Gibraltar demana a la UE que no permeti que Espanya es comporti com un pinxo



MÓN - EUROPA



El ministre principal, Fabian Picardo, exigeix que es retiri la referència a Gibraltar de les negociacions entre la UE i el Regne Unit pel Brexit 







l ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo









 Per: Redacció

03.04.2017  12:44






El ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, ha acusat Espanya de comportar-se com un pinxo i ha demanat a la Unió Europea (UE) que no ho permeti. En una entrevista a Reuters, ha assegurat que el govern espanyol està intentant intimidar Gibraltar i que la UE fa els ulls grossos. ‘No serem una moneda de canvi del Brexit ni tampoc els culpables’, ha afegit.



Picardo ha criticat el president del Consell Europeu, Donald Tusk, de qui ha dit que es comporta com un ‘marit banyut’ que pretén emportar-se. El dirigent britànic ha posat el crit al cel per la possibilitat que la UE concedeixi poder de vet a Espanya per a aplicar o no l’acord final entre el Regne Unit i la UE sobre el Brexit.



En aquest sentit, ha exigit a la UE la retirada de la referència a Gibraltar de les seves directives de
negociació amb el Regne Unit pel Brexit com a senyal de ‘bona fe i bona voluntat’. La polèmica va esclatar la setmana passada quan el Consell Europeu va afirmar que l’estat espanyol podria decidir sobre l’aplicació de l’acord a què arribin el Regne Unit i la UE a Gibraltar. Un acord que, en cas de ser de caire comercial, s’hauria de votar a tots els parlaments dels estats membres tal i com va succeir amb el tractat del CETA entre la UE i el Canadà.



A més, el govern britànic ha assegurat que defensarà la seva sobirania sobre aquest territori perquè els ciutadans van votar majoritàriament a favor de mantenir-se al Regne Unit, malgrat que van votar a favor de mantenir-se a la UE al referèndum del juny passat.







Enllaç noticia :