dimarts, 4 d’abril del 2017

El partit d’esquerra alemany Die Linke anuncia el suport al referèndum a Catalunya



PAÍS - PRINCIPAT







Die Linke també expressa la solidaritat amb Carme Forcadell i exigeix al govern alemany que faci costat a les demandes dels catalans 








El comitè executiu del partit alemany Die Linke






Per: Redacció 

04.04.2017  10:17





El comitè executiu del partit alemany Die Linke, d’esquerres i anticapitalista, ha aprovat per unanimitat de donar suport al dret de decidir de Catalunya, ‘tal com ho exigeix la majoria social i política catalana amb el Pacte Nacional pel Referèndum’. I expressa la seva solidaritat amb els moviments socials que entenen el referèndum com un mecanisme per a ‘la transformació democràtica i social’ de la societat catalana.



Die Linke ha explicat a VilaWeb que també condemna ‘la persecució de polítics catalans per la
justícia de l’estat espanyol i se solidaritza amb la presidenta del parlament, Carme Forcadell, amenaçada d’inhabilitació’.



A més, reclama al govern d’Alemanya que doni suport a les demandes catalanes i, per tant, planti cara al govern espanyol.



Die Linke és la tercera força del parlament alemany (Bundestag) i la principal de l’oposició, amb seixanta-quatre escons. A més, té set eurodiputats dins el grup de l’Esquerra Unitària Europea, al costat de Podem, Esquerra Unida i EH Bildu.






Enllaç noticia :