dimarts, 13 de desembre del 2016

Les tensions Soraya-Cospedal es traslladen al PP català



PP




García Albiol vol reforçar-se en plena "operació diàleg", d’acord amb la secretària general del partit

La reunió de la ponència territorial d’aquest cap de setmana a Barcelona pretén mostrar múscul davant la vicepresidenta

Sáenz de Santamaría podria assistir a la trobada.






| 13/12/2016 a les 19:37h








Enric Millo, amfitrió de Soraya Saénz de Santamaría | ACN






El partit també existeix. O això vol dir algú de la direcció de Génova davant l’"operació diàleg" que pilota la vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría. Les tensions històriques entre ella i la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, es reprodueixen ara en el Partit Popular de Catalunya. En el congrés que el PP celebrarà entre el 10 i el 12 de febrer i s’hi debatran cinc ponències, la més rellevant de les quals serà la d’economia i territori. La reunió anunciada per a aquest dissabte a Barcelona dels membres d’aquesta ponència, que coordina Javier Arenas i inclou el coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, és també una manera de mostrar múscul davant els moviments de la vicepresidenta. Precisament l’assistència de Sáenz de Santamaría és vista com a probable en àmbits del PP català. La número dos de Mariano Rajoy no vol perdre pistonada.

 


Va ser el líder del PP català qui va demanar de celebrar una trobada de la ponència a Barcelona, iniciativa ben acollida per Cospedal. La secretària general i García Albiol són aliats. Ella manté un pols etern per la primacia amb la vicepresidenta del govern espanyol. García Albiol ha de trobar un
espai propi davant una "operació diàleg" conduïda per Sáenz de Santamaría i que té en el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo –amb relacions fredes amb el coordinador general dels populars catalans- un dels seus peons clau.




El desembarcament a Barcelona de dirigents del PP espanyol ajuda García Albiol. Vindran el vicesecretari general Javier Arenas, el president gallec Alberto Núñez Feijóo, el president de la Rioja José Ignacio Ceniceros i Alfonso Alonso, exministre i líder del PP basc. Totes les perifèries territorials del PP –Galícia, País Basc i Catalunya- reunits en ple a Barcelona. Això sí, amb el vistiplau de Génova.

 


Preocupació per la desconnexió govern-partit

 


A Génova hi ha una enorme preocupació per la desconnexió entre el govern i el partit. Aquest temor s’ha accentuat després de la formació del nou govern Rajoy, ja que el PP no disposa de majoria absoluta en el Congrés. Els moviments d’aparent “obertura” política a Catalunya per part de Soraya Sáenz de Santamaría són vistos amb inquietud en sectors de la direcció a Madrid i a Barcelona, no tant pel seu contingut –fins ara desconegut- sinó sobretot pel que implica de deixar el partit al marge. També en aquest context cal situar la celebració de la reunió de la ponència territorial d’aquest dissabte.

 


Continuen els moviments desestabilitzadors

 


Després del congrés del Partit Popular espanyol de febrer, el PP català celebrarà el seu congrés, que ha de coronar, finalment, García Albiol com a nou president de la formació en substitució d’Alicia Sánchez-Camacho. Malgrat això, des de sectors de la direcció catalana resten inquiets perquè continuen les maniobres per intentar desestabilitzar la posició de García Albiol, que manté un bon lligam amb les bases de la militància i un sector dels quadres. Les darreres setmanes ha anat apareixent el nom del periodista Nacho Martín Blanco com a possible alternativa, més com a rumor que altra cosa. El perfil de figura independent amb presència mediàtica impressiona poc a la direcció del carrer d’Urgell. Els estatuts del PP són molt clars en establir que el president del partit és el candidat a la presidència del govern. En el cas de Catalunya, a la Generalitat. I Nacho Martín Blanco no és ni tan sols militant del partit.






Enllaç noticia :