dimarts, 29 de novembre del 2016

«Casa nostra, casa vostra»: 300 entitats i personalitats reclamen implicar-se en l'acollida de refugiats



REFUGIATS




La campanya reclama a les institucions més accions per fer front al conflicte migratori

Els actes de sensibilització durarà diversos mesos i culminaran amb un gran concert al Palau Sant Jordi

OPINIÓ «Casa nostra, casa vostra», per Roc Casagran






, Barcelona | 29/11/2016 a les 13:30h
 
 
 
 
 
 
 
Presentació de la campanya a favor de l'acollida de refugiats | Maria Rubio
 
 
 
 
 
 
Les xifres del desastre migratori no paren de batre rècords: el 2016 està sent l'any més mortífer per a les persones que creuen la Mediterrània amb més de 4.600 morts. Des del 2000, el recompte escala a les 32.000 persones mortes. Per contra, l'estat espanyol només ha acollit 516 refugiats dels 10.772 que es va comprometre rebre el 2015 en un termini de dos anys, una xifra que només representa el 4,8% del total. Aquestes són les xifres que la campanya "Casa nostra, casa vostra", que s'ha presentat avui al Teatre Lliure, vol revertir mitjançant la implicació de més de 300 personalitats i entitats.


 
 
Els activistes han denunciat la política fronterera de la Unió Europea, així com la inacció de l'estat espanyol, i han reivindicat el paper que poden jugar tant la Generalitat com els municipis per facilitar l'acollida: "Les competències d'asil són d'àmbit estatal, però aquí les institucions tenen marge per fer que aquells que ja han arribat puguin viure dignament", ha dit Ariadna Cabezerán, representant de les entitats. Els activistes també han denunciat el "racisme institucional" que pateixen les persones immigrades, des de l'existència dels CIE, la presència de menors no acompanyats als carrers de Barcelona o les batudes policials "amb criteris ètnics", segons Cabezerán.
 
 
 
 
 
 
 






"Casa nostra, casa vostra" ha presentat l'espot promocional amb la participació de personalitats del món cultural i de la comunicació, com l'actor Julio Manrique, la periodista Mònica Terribas o el grup de música Manel. La campanya es farcirà d'actes de conscienciació durant els pròxims mesos que culminaran amb un gran concert al Palau Sant Jordi i una mobilització ciutadana el pròxim 18 de febrer. Els activistes també han fet una crida a signar el manifest de la campanya presentat avui.
 
 
 
Enllaç noticia :