dimarts, 11 d’octubre del 2016

Societat Civil suspèn l’acte de celebració del 12-O i el trasllada al diumenge



PAÍS - PRINCIPAT




Els unionistes encaren el 12-O més desunits que mai.

















Per: Redacció 

10.10.2016  22:00






Societat Civil Catalana no farà demà el seu acte per commemorar el 12 d’Octubre com a dia de la Hispanitat. L’entitat ha emès una nota dient que ha suspès l’esdeveniment i ha decidit traslladar-lo a diumenge 16 d’octubre. Societat Civil justifica el canvi de dia per ‘la previsió de pluja’. Pel que fa al lloc i l’hora, l’entitat manté el mateix esquema, a les cinc de la tarda al Parc de Can Dragó, a Nou Barris de Barcelona.



Les entitats espanyolistes i unionistes faran visible, amb motiu del dia de la Hispanitat, una imatge de fractura. Durant la jornada festiva, només a Barcelona, s’han convocat tres manifestacions diferents, totes tres sense cap partit polític amb representació parlamentària. Societat Civil Catalana (SCC) farà la seva a Nou Barris, nou entitats s’aplegaran al passeig de Gràcia i el col·lectiu ultradretà Democracia Nacional, juntament amb Falange de las JONS i Movimiento Católico Español (MCE) es manifestarà a Montjuïc, com cada any.



Aquesta desunió contrasta amb el 2013 i el 2014, quan PP i Ciutadans van provar d’omplir de gom a
gom la plaça de Catalunya amb el suport d’entitats com ara Societat Civil Catalana (SCC), 12-O Movimiento Cívico i Somatemps. Però no se’n van sortir, perquè amb prou feines van ocupar el centre de la plaça. L’any passat, amb el 27-S encara fresc, els partits van desistir de tornar-se a concentrar per a evitar la fotografia d’una plaça de Catalunya amb tantes clarianes. SCC tampoc no va fer cap acte i només els moviments marcadament feixistes van concentrar-se a Montjuïc, com es pot veure en aquest vídeo.














Els pocs assistents, amb nombroses banderes i símbols feixistes, van proferir crits com ara ‘Ser espanyol és un orgull’, ‘Aquesta é sla nostra terra i s’ha de defensar’, ‘No ens enganyen, Catalunya és Espanya’, ‘Catalanitat és hispanitat’ i ‘Separatistes, terroristes’. Al final de l’acte, a la plaça de Sant Jordi, van cremar unes quantes estelades. Enguany, fan una crida als seus seguidors amb aquest vídeo que rememora la conquesta i la colonització d’Amèrica:













Comitè Organitzador de la Festa Nacional d’Espanya
Ultres a banda, arran del buit que hi va haver l’any passat, les entitats Somatemps i Espanya i Catalans han encapçalat la creació d’un Comitè Organitzador de la Festa Nacional d’Espanya i la Hispanitat a Barcelona per a celebrar aquesta data. Hi participen, a més de les dues entitats promotores, 12-O Movimiento Cívico, España Generosa, Regeneración Democrática, Convivencia Cívica Catalana, Españoles de a Pie i també una entitat balear i una de valenciana, anticatalanistes: el Grup d’Acció Balear i el Círcul Cívic Valencià.



La manifestació que han convocat començarà a les 11.00 al passeig de Gràcia i baixarà fins a la plaça de Catalunya, on preveuen una concentració i un acte polític a les 12.00.



Algunes d’aquestes entitats s’havien mobilitzat amb SCC, però enguany aquesta plataforma unionista ha volgut fer una concentració tota sola. Vol oferir una imatge de moderació, perquè hom no els pugui associar a col·lectius més radicals com els que es trobaran al passeig de Gràcia i, molt menys, amb els que s’apleguen a Montjuïc. De fet, a la seva web expliquen que serà una trobada ‘familiar’ i fins i tot hi han convidat formalment el president de la Generalitat, Carles Puigdemont i la batllessa de Barcelona, Ada Colau.



SCC ha engegat la campanya ‘Espanya sona bé’ per a promocionar aquest acte. Han elaborat un vídeo molt allunyat del que ha publicat Democracia Nacional, per bé que també recorda la ‘grandesa’ de l’època colonial espanyola.














Enllaç noticia :