dilluns, 10 d’octubre del 2016

Llanos de Luna vol imposar a l’Ajuntament de Badalona que tanqui el 12 d’Octubre



EUROPA PRESS




La delegada del govern espanyol a Catalunya ha demanat aquest dilluns a la justícia que impedeixi a l'Ajuntament de Badalona obrir les oficines municipals.



















10.10.2016  19:09






La delegada del govern espanyol Catalunya, Llanos de Luna, ha demanat aquest dilluns a la justícia que impedeixi a l’Ajuntament de Badalona obrir les oficines municipals el 12 d’octubre, segons que ha informat la delegació del govern espanyol en un comunicat.



De Luna ha interposat un recurs judicial en què sol·licita que el consistori, governat per Dolors Sabater (Guanyem Barcelona en Comú) amb ERC i ICV, no pugui obrir aquest dimecres pel fet de ser una Administració pública.



Segons la Delegació del Govern espanyol, la decisió del consistori badaloní contravé la disposició de
l’article 45 del Reial Decret 2001/1983 i l’article 37 de l’Estatut dels Treballadors.



Aquestes normatives recullen que el 12 d’octubre és festiu a tot Espanya i es tracta d’una festa laboral amb caràcter retribuït no recuperable, per la qual cosa no es pot recuperar en un altre dia laborable.



Badalona ha anunciat que obrirà al públic alguns serveis municipals perquè el govern municipal rebutja la celebració de la Hispanitat, tot i que explica, en un comunicat, que els treballadors que optin per treballar ho faran voluntàriament i que no es podran fer tràmits que impliquin entrada en el registre per tractar-se d’un dia no hàbil.



Podeu llegir ací un article del primer tinent de batlle de Badalona on explica les raons per a no celebrar el dia de la Hispanitat.







Enllaç noticia :