dilluns, 10 d’octubre del 2016

Catalá: "El referèndum del 2017 no se celebrarà"



El ministre de Justícia en funcions està "segur que es prendran mesures perquè això no succeeixi" 






per ACN 10/10/2016 




El ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, ha assegurat aquest dilluns en una entrevista a 13TV que "el referèndum que [el Govern i els partits independentistes] anuncien per al 2017 no se celebrarà". "Estic segur que es prendran mesures perquè això no succeeixi", ha sentenciat després de recordar que el Tribunal Constitucional va dictar el passat dimecres de manera "contundent" que els plantejaments independentistes "són contraris a la Constitució". Segons Catalá, els impulsors del referèndum del 2017 es trobaran "amb el mateix" que els de la consulta del 9-N. "El referèndum no es podrà celebrar perquè a Espanya no es poden cometre actes contraris a la Constitució sense que passi res", ha dit.




Catalá ha fet aquestes manifestacions després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presentat aquest dilluns a Madrid la seva proposta de referèndum pactat amb l'Estat. Segons
Puigdemont, l'executiu espanyol hauria de seure i negociar la pregunta i els termes de la consulta.




El PP ja li ha contestat a través del vicesecretari de Comunicació, Pablo Casado, que ha resposta amb un "no, no i no" i ha assegurat que la seva formació i el govern del PP mai negociaran sobre la "sobirania nacional", la unitat d'Espanya i la igualtat entre tots els espanyols.





Segons Catalá, el govern espanyol no accedirà a aquests plantejaments com tampoc ho va fer el 9-N, on segons el ministre "no es va celebrar cap referèndum" perquè es va fer "sense cens i en urnes de cartró". "Va ser un simulacre", ha afirmat.





Respecte a la situació a la que s'enfronta la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, Catalá ha assegurat que Espanya és "un estat de dret" i ha recordat que les penes a les que podria ser condemnada són d'inhabilitació.
 



Enllaç noticia :

http://elmon.cat/noticia/172520/catala-el-referendum-del-2017-no-se-celebrara