dijous, 22 de setembre del 2016

Homs compara el procés pel 9-N amb el franquisme: «Es coneix la sentència abans del judici»



JUDICI AL 9-N




El cap de files del PDC a Madrid acusa el PP de no tenir cultura democràtica ni respecte per l'estat de dret

Insisteix que no acatarà "políticament" una decisió "política" per part de la justícia

La Fiscalia dóna per feta la inhabilitació d'Homs però no preveu presó






, Barcelona | 22/09/2016 a les 13:06h







Francesc Homs atén els mitjans davant de l'Estació de Sants de Barcelona | @pdemocratacat






El cap de files del Partit Demòcrata Català (PDC) a Madrid, Francesc Homs, ha assegurat aquest dijous en declaracions als mitjans des de l'Estació de Sants que el procés judicial pel 9-N té reminiscències del franquisme. "Passa com en temps de Franco: abans del judici ja coneixes la sentència", ha apuntat Homs, que ha volgut denunciar que el PP no té "cultura democràtica" ni "respecte per l'estat de dret".


 

L'exconseller de la Presidència, que dilluns va declarar davant del Tribunal Suprem, ha apuntat que
no acatarà "políticament" una sentència que ha definit com a "política". Es referia d'aquesta manera a la informació que ha transcendit aquest matí segons la qual la Fiscalia dóna per fet que se l'inhabilitarà sense arribar a penes de presó. "La gent que, per interessos espuris, no entenguin que ens hi estem jugant la democràcia, seran solidaris amb el PP", ha ressaltat el dirigent nacionalista.

 


Un favor per als independentistes

 


Preguntat sobre si el procés judicial pel 9-N i la hipotètica inhabilitació -que, en tot cas, dependrà en última instància d'un jutge- ajuden a fer més gran la bossa de ciutadans favorables a la independència, Homs ha respost afirmativament i ha afegit que també "engreixen la gent que creu en la democràcia i en l'estat de dret".

 


"No sé què dirà ara el ministre [de Justícia] Rafael Catalá, que dilluns m'acusava d'embrutar la imatge de les institucions judicials", s'ha preguntat l'exconseller de la Presidència, que ha argumentat que el judici pel 9-N no només afecta els independentistes, "sinó que això va de democràcia".

 


Pel que fa a la possibilitat que no s'actuï per la via penal contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent, Homs ha declinat fer valoracions fins que no es conegui el desenllaç de la situació. El Tribunal Constitucional (TC) trigarà entre dos i sis mesos a abordar la carpeta de les conseqüències legals d'aquella decisió.






Enllaç noticia :