dijous, 15 de setembre del 2016

El túnel transfronterer de l'AVE va a liquidació i queda en mans dels estats espanyol i francès



INFRAESTRUCTURES




La concessionària no ha aconseguit tancar l'acord amb els bancs per reestructurar el seu deute de 557 milions d'euros

Els treballadors actuals no seran acomiadats i continuaran a la infraestructura

El túnel transfronterer de l'AVE lluitarà «fins al final» per evitar la fallida

 

 

 



| 15/09/2016 a les 12:09h
 
 
 
 
 
 
 
El túnel transfronterer de l'AVE, a vista d'ocell. Foto: Europa Press
 
 
 
 



El túnel transfronterer que connecta Espanya i França per AVE quedarà en mans dels estats espanyols i francès, tenint en compte que TP Ferro, l'empresa privada que ho gestiona, participada per ACS i Eiffage, no ha superat el concurs de creditors i anirà a la liquidació en no aconseguir acord amb els bancs per reestructurar el seu deute de 557 milions d'euros.


 

Així ho han anunciat aquest dijous les dues constructores després de constatar el rebuig de la banca al pla de rescat que van proposar per a la infraestructura durant la junta de creditors celebrada a primera hora del matí.


 

En no aconseguir el suport dels bancs, el Jutjat Mercantil de Girona declararà la liquidació de la
societat, de manera que ACS i Eiffage deixaran la gestió del túnel en mans dels dos estats, els qui, tot i això, assumiran els treballadors de la infraestructura.


 

TP Ferro, la societat a través de la qual les constructores van construir i gestionen el túnel, assegura haver "intentat fins a l'últim moment refinançar la concessió explorant totes les solucions possibles".


 

ACS i Eiffage, a través de TP Ferro, es van adjudicar el 2003 el contracte de construcció i posterior explotació del qual va constituir el primer tram d'AVE transfronterer, a més d'una de les majors obres mundials d'enginyeria civil. La connexió, que va suposar una inversió de 1.000 milions d'euros, és un tram d'AVE de 44,4 quilòmetres de longitud, dels quals 8,3 quilòmetres corresponen a un túnel sota els Pirineus.







Enllaç noticia :