divendres, 12 d’agost del 2016

El PSOE exigeix una investigació al Congrés sobre la corrupció i el finançament del PP



Antonio Hernando anuncia que portaran aquesta iniciativa al primer ple de la legislatura i afegeix que "tota la cúpula", incloent Rajoy i Aznar haurà de donar explicacions.




 


per ACN 12/08/2016 
Antonio Hernando | ACN
 






El portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Antonio Hernando, ha explicat aquest divendres que el seu grup parlamentari sol·licitarà la creació d’una comissió d’investigació a la cambra baixa sobre la corrupció i el finançament irregular del Partit Popular. “Portarem aquesta iniciativa al primer ple de la legislatura i esperem que es posi en marxa l’endemà de la seva aprovació”, ha subratllat Hernando en roda de premsa al parlament espanyol. El dirigent socialista també ha apuntat que demanaran a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, que reclami tota la informació que no estigui sota secret de sumari als jutjats i la compareixença de Mariano Rajoy, José María Aznar, María Dolores de Cospedal i de “tota la cúpula del PP”.




El dirigent socialista considera que la constitució d’una comissió d’aquestes característiques “no pot dependre del ‘sí’ de Rajoy a Rivera sinó de la voluntat del Congrés”. “Creiem que hi ha una
majoria a la cambra partidària d’investigar la trama de corrupció i el finançament irregular del PP”, ha subratllat. És per això que Antonio Hernando ha refermat el ‘no’ del PSOE a una eventual investidura de Mariano Rajoy: “No presentarem una comissió d’investigació amb una mà mentre amb l’altre facilitem la presidència de Rajoy, no”.




Durant la seva compareixença al Congrés, ha explicat que proposaran que la comissió tingui una durada de sis mesos i que estigui formada per tres membres dels grups de més de 100 diputats, dos dels de més de 50 i un de la resta de grups parlamentaris. Així mateix i respecte el pla de treball inicial de la mateixa, els socialistes proposaran a la presidenta de la cambra baixa que demani als jutjats i tribunals que instrueixen les causes contra el PP que facilitin tota la documentació sobre els casos de corrupció i de finançament il·legal que afecten la formació.




Així mateix, també ha dit que Ana Pastor haurà de demanar al PP tota la documentació necessària per tal d’esclarir les responsabilitats polítiques que se’n puguin derivar i que sol·licitaran la compareixença d’una vintena de persones que, a banda de Rajoy, Aznar i Cospedal, està formada per Ángel Acebes, Javier Arenas, Francisco Álvarez-Cascos, Luis Bárcenas, Ana Mato, Jaume Matas, Fracisco Camps, Ignacio González, Francisco Granados, Juan Cotino , Carlos Fabra o Alfonso Rus, entre altres.




Així mateix, ha explicat que la comissió es podria posar en marxa amb la meitat més un dels 350 diputats de la cambra i que espera que tingui un ampli suport. “Estic convençut que comptarem amb el suport de Ciutadans i potser també del PP”, ha ironitzat Hernando, per afegir que el més important és posar-se a treballar.




Finalment, ha refermat el ‘no’ del PSOE a Rajoy assegurant que la seva formació serà “coherent” ja que, a parer seu, no és compatible que demanin una comissió d’investigació com la que reclamen amb un ‘sí’ al candidat popular. En aquest sentit, ha afegit que els socialistes respecten la decisió de la formació de Rivera de negociar amb el PP i que quan tanquin l’acord faran “la valoració que correspongui”.






Enllaç noticia :

http://elmon.cat/noticia/167524/el-psoe-exigeix-una-investigacio-al-congres-sobre-la-corrupcio-i-el-financament-del-pp