dijous, 25 d’agost del 2016

El nou recompte deixa en 241 els morts els morts pel terratrèmol d’Itàlia



MÓN - EUROPA




Es parla de desenes de desapareguts, però no n'hi ha dades oficials.

















Per: Redacció 

25.08.2016  07:30




El fort terratrèmol que va sacsejar el centre d’Itàlia la matinada del dimecres ha causat pel cap baix 241 morts, segons que ha informat protecció civil. La zona devastada, entre el Laci i l’Úmbria, és molt turística i les autoritats italianes no han volgut facilitar dades oficials sobre desapareguts.



Tanmateix, parlen de ‘desenes’ de persones. Les tasques de rescat continuen i temen que la xifra de morts pugui augmentar. Ahir es va saber que només al poble de Pescara del Tronto, segons l’agència italiana de notícies, hi havia 100 desapareguts.













ls pobles més afectats pel sisme de 6.2 graus són AmatriceNorcia i Accumoli. El batlle del primer, Sergio Pirozzi, va explicar: ‘Amatrice ja no existeix (…) s’han enfonsat edificis, això és un veritable drama. (…) Se senten veus entre les runes, la situació és dramàtica.’ El 70% de les construccions es van esfondrar, només a Amatrice hi ha més de 190 morts.












El primer ministre italià, Matteo Renzi, va visitar ahir al vespre la zona. Anteriorment, en un missatge institucional, va assegurar que ‘la prioritat’ de les autoritats d’Itàlia és ara ‘salvar les vides de les persones atrapades sota la runa’ i ‘oferir esperança’ als territoris afectats. ‘Garantim que no deixarem cap família sola i cap municipi a la seva sort’, quelcom que el govern italià, encapçalat per Silvio Berlusconi, no va fer el 2009 durant el terratrèmol de L’Aquila. Aquell sisme, d’una intensitat similar, va matar 300 persones i va devastar la regió dels Abruços: molt pròxima a l’epicentre actual.



Us recomanem el seguiment en directe d’aquesta notícia a través dels mitjans italians:



Rai: La televisió pública
Corriere della Sera i La Repubblica, els dos grans mitjans del país
Corriere dell Umbria és el diari local principal







Enllaç noticia :