divendres, 29 de juliol del 2016

L’ANC, Òmnium i l’AMI rebutgen “les amenaces” del govern espanyol



En un comunicat conjunt, les tres entitats sobiranistes diuen que actituds de la Moncloa “expulsen les solucions acordades i aboquen a vies unilaterals”.






per ACN 29/07/2016



Jordi Cuixart, Neus Lloveras i Jordi Sànchez | ACN



L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han fet públic un comunicat on expressen el seu rebuig a allò que consideren “amenaces” del govern espanyol “que avui es tornen a evidenciar amb la iniciativa de demanar al TC que anul·li la resolució aprovada pel Parlament”.

Les entitats independentistes adverteixen “que aquestes actituds i comportaments expulsen les solucions acordades i aboquen a vies unilaterals”.

Les entitats reclamen a l’Estat espanyol i a les seves institucions “el reconeixement de la majoria parlamentària catalana nascuda el passat 27 de setembre”, i demanen també a totes les forces polítiques i col·lectius de l’Estat “amb sentit democràtic” que no avalin “aquesta via d’amenaces i donin suport a una solució acordada que passi per un referèndum d’independència”.

L’ANC, Òmnium i l’AMI insten al govern espanyol “a pactar una data i una pregunta per concretar l’exercici del dret a decidir”.

Enllaç noticia :
 
 http://elmon.cat/noticia/167103/lanc-omnium-i-lami-rebutgen-les-amenaces-del-govern-espanyol