divendres, 29 de juliol del 2016

El Govern avisa que seguirà endavant amb el full de ruta tot i les amenaces de Rajoy



GOVERN ESPANYOL



Neus Munté assegura que "cap tribunal pot passar per sobre de la voluntat dels ciutadans"

La consellera defensa Carme Forcadell i li transmet el seu suport 

 

Junqueras: «La democràcia està per sobre de tot ara i sempre»






| 29/07/2016 a les 16:31h


Neus Munté, durant la seva compareixença al Palau de la Generalitat | ACN



El Govern seguirà endavant amb el full de ruta i amb el "mandat democràtic" del 27-S tot i les amenaces del govern de Rajoy, segons ha anunciat la consellera Neus Munté aquest divendres. Ho ha dit després que el consell de ministres del PP hagi aprovat portar al Tribunal Constitucional les conclusions de la comissió del Procés Constituent aprovades pel ple del Parlament aquest mateix dimecres amb els vots de Junts pel Sí i la CUP. "L'Estat amenaça però no ens mourem del nostre camí, que és profundament democràtic", ha sentenciat.


La portaveu del Govern ha considerat que a l'Estat, tant el govern espanyol com la democràcia estan "en funcions", i ha acusat l'executiu de Rajoy d'estar més centrat a entorpir el sistema democràtic que a reforçar-lo.


En aquest sentit, ha afirmat que un símptoma de l'escassa credibilitat democràtica que té el govern del
PP no només són les apel·lacions al TC, sinó que porta més de 200 dies en funcions sense haver-se sotmès a una sessió de control al Congrés.


En la seva compareixença Munté ha remarcat que "cap tribunal pot passar per sobre de la voluntat dels ciutadans" i ha expressat el seu suport a Carme Forcadell, assenyalada directament per l'executiu del PP.  “Seria inadmissible i inaudit que la presidenta d’un Parlament pugui ser apartada de les seves funcions per la decisió d’un tribunal”, ha afegit.


El govern popular ha demanat al TC que obri ja la via per poder exigir responsabilitats penals a Forcadell per l'incompliment les sentències i resolucions del mateix Constitucional. Un avís que la presidenta de la cambra afronta "sense por", segons ha explicat en una entrevista al Canal 3/24. Poc després a través de Twitter ha volgut refermar que estan "més compromesos que mai amb la llibertat del #Parlament per debatre qualsevol tema".  
















Enllaç noticia :