divendres, 8 de juliol del 2016

Cinc agents morts a Dallas per franctiradors en una protesta contra la violència policíaca



MÓN-AMÈRICA



En una manifestació per la mort de dos negres a mans d'agents de la policia aquests darrers dies.




















Per: Redacció 

08.07.2016  07:21



Cinc agents de policia han estat morts aquesta nit a Dallas i sis han estat ferits —dos d’ells crítics— pels trets d’un franctirador durant una manifestació de rebuig a la violència policíaca contra els negres. Un civil també ha estat ferit. La protesta s’havia convocat després de la mort de dos homes negres a mans de la policia. Les agressions s’havien enregistrat en vídeo i les imatges, difoses per internet, havien esdevingut virals i havien desfermat una gran indignació.













La policia de Dallas ha informat que els franctiradors han obert foc des d’una zona elevada, ‘mirant de matar i ferir tants agents com poguessin’. Hi ha tres persones sota custòdia policíaca. La mateixa policia ha fet córrer una fotografia d’un dels sospitosos caminant pels carrers de Dallas amb un rifle d’assalt penjat de l’espatlla —quelcom legal a Texas— que més tard s’ha entregat. Se l’ha identificat com Mark Hughes i se l’ha posat en llibertat. El cap de la policia, David Brown, ha estat incapaç d’especificar quantes persones podrien estar involucrades en el tiroteig.











Els agents, a més, han acorralat un quart home en un garatge del centre de la ciutat. El sospitós havia avisat els negociadors que ‘el final s’acosta’ i que tenia la intenció de matar més policies després d’assegurar que havia col·locat diverses bombes en el garatge i en altres punts de Dallas. El sospitós s’ha acabat suïcidant. Posteriorment, la policia ha informat que el sospitós no havia col·locat cap bomba.











Ahir hi va haver manifestacions i protestes en unes quantes ciutats nord-americanes contra la mort de Philando Castile, a Minnesota, i Alton Sterling, a Louisiana. Castile, de trenta-dos anys, va morir pels trets d’un agent que l’havia detingut perquè el seu vehicle tenia un llum espatllat. En un vídeo enregistrat per la seva parella es veu com agonitza mentre els agents continuen apuntant-lo amb la pistola. El dia abans, Alton Sterling havia estat mort a Baton Rouge pels trets de dos agents que ja l’havien reduït.





Enllaç noticia :