dimecres, 29 de juny del 2016

Rajoy, «radicalment en contra» que Escòcia negociï amb la Unió Europea



BREXIT

El president espanyol assegura que "l'únic interlocutor vàlid" és el govern britànic

Les reunions d’Sturgeon a Brussel·les coincideixen amb la primera cimera d’estats sense el Regne Unit

 

La primera ministra escocesa, a Brussel·les per evitar la marxa d'Escòcia de la UE 






Mariano Rajoy, abans de la sessió del Consell Europeu | Moncloa




Mariano Rajoy ha assegurat aquest dimecres que està "radicalment en contra" que Escòcia negociï directament amb la Unió Europea sobre el Brexit. Coincidint amb les reunions de la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, amb el president de l'Eurocambra i el de la Comissió, el líder del PP ha volgut deixar clar que Escòcia, segons el seu parer, no té "competències" per portar a terme aquestes negociacions.


En aquest sentit, ha remarcat que els "efectes pràctics" de qualsevol conversa entre la primera ministra escocesa i les institucions europees són nuls. "N'estic absolutament convençut", ha dit el
líder del PP, que ha reiterat que "l'únic interlocutor vàlid" és el govern britànic. "Quan el Regne Unit arribi amb un acord a la UE per anar-se'n, Escòcia també se'n va", ha conclòs.


Les reunions d’Sturgeon a Brussel·les coincideixen amb la primera cimera d’estats de la UE sense el Regne Unit, on els altres 27 estats discuteixen sobre el futur de la Unió. El parlament escocès va avalar ahir el mandat d’Sturgeon per negociar amb la UE sense cap vot en contra.


La primera ministra escocesa ha assegurat que el seu objectiu en aquestes reunions és remarcar que “Escòcia va votar diferent a la resta del Regne Unit en el referèndum i que hi ha una aspiració i un desig, de tots els partits, de protegir la relació d’Escòcia amb la UE”. A més, Sturgeon ha indicat que les trobades han de servir per “dissenyar i explorar quines opcions podria tenir Escòcia” per seguir al club comunitari. 





Enllaç noticia :