dimarts, 14 de juny del 2016

L'autor de la massacre d'Orlando era client habitual del club gai



INTERNACIONAL


Havia contactat amb diversos clients a través d'una aplicació per a homosexuals. Era conegut al local per les seves borratxeres i reaccions violentes.




ARA Barcelona





Omar Mateen, autor de la massacre d'Orlando, en una imatge que va penjar a les xarxes socials.. / REUTERS





Poc a poc van emergint més detalls sobre l'autor de la massacre de diumenge en un club gai d'Orlando. Omar Mateen, segons assegurava dilluns el president nord-americà Barack Obama, s'havia radicalitzat a internet i no tenia un vincle orgànic amb l'Estat Islàmic, a qui va jurar lleialtat en una trucada als serveis d'emergència abans de l'atac.


Almenys quatre clients de la discoteca atacada  han dit al diari 'Orlando Sentinel' que Mateen hi anava amb freqüència. "De vegades  es quedava en un racó assegut i bevent o
bé s'emborratxava i cridava i es mostrava agressiu", ha revelat Ty Smith al diari local. "No hi parlàvem gaire, però el recordo que algun cop ens havia parlat pel seu pare. Ens deia que tenia dona i un fill", ha explicat el testimoni.


Un altre client habitual, Kevin West, ha dit a 'Los Angeles Times' que Matten l'havia contactat de manera intermitent durant un any a través d'una aplicació de contactes entre gent del mateix sexe. Mai es van arribar a trobar, però el va veure com entrava al club una hora abans de l'atac.
Cord Cedeno i Chris Callen, també clients del club Pulse, han explicat al 'Sentinel' que l'havien vist molts cops al local i que el coneixien per les seves reaccions violentes. "Era ell, segur. Havia vingut durant anys i tothom el coneixia".


Mateen era un vigilant de seguretat nascut a Nova York qualificat per la seva exparella com una persona inestable i un maltractador. Va comprar legalment les armes amb què va perpetrar la massacre. El seu pare havia explicat que era homòfob.




Enllaç noticia :