dimarts, 7 de juny del 2016

El Govern presentarà al·legacions a la suspensió de la llei antidesnonaments



TRIBUNAL CONSTITUCIONAL



El consell executiu ha decidit aquest dimarts personar-se contra el recurs presentat pel govern espanyol.




 

ROGER TUGAS Barcelona





Imatge de la la cimera política i social per decidir com afrontar la suspensió de la llei antidesnonaments / FRANCESC MELCIÓN




El Govern ha decidit aquest dimarts presentar al·legacions contra  el recurs presentat l'executiu central contra la llei d'emergència habitacional a finals d'abril i que el Tribunal Constitucional (TC) va admetre i suspendre fa una setmana. D'aquesta manera, la Generalitat es personarà en el recurs per defensar la norma catalana, de la qual en demanarà l'aixecament de la suspensió, per tal de poder seguir aplicant-la per intentar frenar desnonaments de famílies amb dificultats econòmiques.


Quan el govern espanyol va presentar el recurs -tot i que Carles Puigdemont i Oriol Junqueras havien demanat respectivament a Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría que no ho fessin-, aquest va rebre  un rebuig quasi unànime dels partits i entitats catalanes, atès que la llei va ser impulsada a través d'una iniciativa legislativa popular i aprovada per unanimitat al Parlament.



Ara per ara, el Govern està pactant amb les entitats socials i el Consell de l'Advocació de Catalunya  una llei exprés per recuperar els articles suspesos pel TC. "No hem deixat de treballar per assolir aquest nou marc per garantir els drets per a les persones que perden el seu habitatge", ha afirmat Munté, qui afirma que la nova norma es podrà aprovar "en breu". "Fa una setmana que coneixem els efectes de la suspensió, moment a partir del qual és indispensable anar tancant el nou text legislatiu", ha apuntat, en relació a que la suspensió tot just fa una setmana que es va aplicar per part del TC.





Enllaç noticia :