dijous, 9 de juny del 2016

CCN : Comunicat sobre la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat









Data : /


Des del Cercle Català de Negocis volem manifestar la nostra preocupació davant els constants signes de debilitat de l’acord de legislatura signat entre els dos grups parlamentaris sobiranistes.




El Cercle Català de Negocis considera que la situació creada arran de la manca d’un acord que faci possible l’aprovació dels pressupostos d’enguany, enrareix el clima polític i relega a una situació marginal el debat sobre la sobirania, el procés constituent i la creació d’estructures d’Estat. L’actual dinàmica entre les forces polítiques sobiranistes no contribueix a consolidar el procés, engegat per clara voluntat majoritària dels catalans.

Cap dels escenaris que es dibuixen després de l’esmena a la totalitat dels pressupostos d’enguany beneficia en res ni al procés sobiranista ni al benestar dels ciutadans. Forçar tant la pròrroga dels pressupostos de l’any passat com la possible convocatòria d’eleccions anticipades, debilita la
credibilitat de la nostra classe política que ha d’afrontar un dels reptes més engrescadors i a la vegada transcendents de la seva història recent.

Volem recordar a tots els agents polítics, econòmics i socials que cada any de demora en el procés ens costa més de 25.000M€, ja que al dèficit fiscal i a l’incompliment de les inversions de l’Estat s’hi ha d’afegir el creixent endeutament de la Generalitat autonòmica i el pagament d’uns interessos que ofeguen tant la recuperació econòmica com l’aplicació de polítiques socials.

Així mateix, apel·lem a la responsabilitat dels partits inequívocament independentistes i compromesos amb el mandat popular del 27s. Considerem la lleialtat, la determinació, la fermesa i la unitat d’acció per sobre de les sigles i ideologies, com a valors clau garantia d’èxit. Per tant, exigim la seva aplicació en l’execució d’accions orientades a la desconnexió ràpida i segura de l’Estat espanyol.

Des del CCN encoratgem el Govern de la Generalitat i a Junts Pel Sí a aprofitar l’oportunitat que ara s’albira per tal de prémer l’accelerador en la construcció d’estructures d’Estat, i els convidem a treure’n el màxim profit de les possibilitats latents més enllà d’unes institucions públiques abocades a esdevenir l’escenari per l’enfrontament entre els partits polítics.

Una vegada més, restem a la disposició de les nostres institucions amb l’objectiu de preparar amb total garantia d’èxit les estructures d’Estat necessàries per proclamar la independència en el termini establert a l’inici de l’actual legislatura.

I finalment, fem una crida a la resta d’entitats independentistes de la societat civil per tal que tots junts ajudem els nostres polítics i institucions i, a la vegada, retornem el lideratge del procés d’independència allà on va sorgir, és a dir a la gent del territori, com a garantia d’èxit.



Enllaç article :

 http://www.ccncat.cat/news/comunicat-del-ccn-sobre-la-prorroga-dels-pressupostos-de-la-generalitat/