dimecres, 29 de juny del 2016

ALDE obre la porta de la Unió Europea a una Escòcia independent



BRÈXIT












Carlota Camps
Foto: ACN
Barcelona. Dimecres, 29 de juny de 2016





El líder del grup dels liberals a l’Eurocambra, Guy Verhofstadt, va assegurar ahir en una entrevista amb la televisió escocesa STV que no veu “cap gran obstacle” perquè una Escòcia independent estigui a la Unió Europea. L’exprimer ministre belga va assegurar que “si Escòcia decideix abandonar el Regne Unit, ser un estat independent, i després vol ser part de la UE, no crec que hi hagi cap gran obstacle”.


Verhofstadt, que és el president del grup europeu on hi ha Convergència Democràctica (CDC) i Ciutadans (C's), va dir a l’entrevista que seria “suïcida” no ser “empàtic” amb els que pretenen ser membres de la UE. “Ens agrada tenir a tots els ciutadans als qui els agrada Europa, i seria completament suïcida si la UE digués ‘no’ als que volen venir a la UE. La UE és tan gran, és un projecte tan bo i fantàstic, que seria suïcida no ser empàtic amb els que volen unir-s’hi”, va remarcar.













Aquest, però, no és l'únic suport que han aconseguit els escocesos des que es va produir el Brèxit. Aquest matí l'eurodiputat alemany de la Unió Demòcrata Cristiana (CDU), partit liderat per Anegla Merkel, ha assegurat que "la veu d'Escòcia hauria de ser escoltada a Brussel·les ara". La CDU al Parlament Europeu forma part del grup del Partit Popular Europeu (PPE).










A més, avui la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha viatjat a Brussel·les per explicar la posició de la seva nació als líders Europeus i intentar trobar la manera de quedar-se a la UE. Aquest matí ja s'ha reunit amb el president del Parlament, Martin Schulz, i aquesta tarda ho farà amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker. Tot i que Schulz no ha detallat quina és la seva postura política sobre el cas escocès després de la reunió, Schulz sí que ha explicat que ha escoltat "molt atentament" a Sturgeon i que ha "après molt".










També el líder del PP europeu, el bavarès Manfred Weber, ha rebut avui la primera ministra d'Escòcia.












Enllaç noticia : 

http://www.elnacional.cat/ca/iglobal/suport-escocia-independent-unio-europea_105519_102.html