dimarts, 10 de maig del 2016

La junta electoral de l’ANC reconeix que ha obviat ‘irregularitats’ denunciades per socis

Per: Redacció

10.05.2016  17:04

PAÍS

El correu no explica quins socis o candidats han impugnat què, si se'ls ha respost de cap manera o amb quin criteri s'han obviat les denúncies.











Els candidats a les eleccions internes de l’ANC han rebut avui un correu de la junta electoral on aquesta reconeix que ha obviat ‘irregularitats’ (ho posa entre cometes) que alguns socis i altres candidats han impugnat. Tanmateix el correu no explica quins socis o candidats havien impugnat què, si se’ls ha respost de cap manera o amb quin criteri s’han obviat les denúncies.

Aquest correu ha creat malestar entre alguns candidats, que s’han adreçat a VilaWeb per denunciar-ho. Aquest correu arriba després de la polèmica decisió de retirar la candidatura de Quim Torra i Jordi Calvís diumenge i de tornar-la a acceptar dilluns.

El correu complert que han rebut els candidats, i al qual ha tingut accés VilaWeb, és aquest:


«Benvolguts, benvolgudes, companys tots.

Aquests darrers dies des de la Junta Electoral hem hagut de prendre decisions respecte la validesa de les candidatures presentades.

Ens toca fer-ho per respectar el que dicta el reglament de règim intern de l’assemblea, els estatuts i el RELEC; normes esmenades i aprovades pels socis en la darrera assemblea general.

Entenem que algunes “normes” són molt estrictes i la línia entre el complir-les i no, tant fina que es pot traspassar sense voler.

Amb l’objectiu que el màxim de les candidatures pugui avançar i aquelles persones que per mèrits anteriors a la convocatòria de les eleccions puguin integrar i enriquir el secretariat nacional dels dos propers anys, hem obviat nombroses “irregularitats” que alguns socis i altres candidats han impugnat.
Però ens devem al compliment de la normativa.

Us demanem enèrgicament que vetlleu per complir allò que se us va demanar fa una setmana a fi que tots els candidats tinguin les mateixes possibilitats davant els comicis.

Valorem i agraïm aquelles persones que han estat cauts i han preguntat o s’han abstingut de fer comentaris, d’assistir a actes que tenien programats o realitzar accions que el cor els demanava.
Si us plau, abstingueu-vos de:

-Fer comentaris públics (les xarxes, blogs…) respecte actes del procés constituent de Catalunya i de les eleccions al secretariat nacional.
-Participar en xerrades, conferències que no siguin estrictament professionals.
-Tenir presència en cap mitjà de comunicació (televisió, ràdio, diari…).
-Fer campanya de la vostra candidatura o altri.
-Donar mostra de pertinença a un equip de treball
Recordeu que a la web de l’assemblea trobareu informacions del vostre interès:

-llista d’actes en els quals podeu participar i mostrar la vostra opinió, posicionament, actuació en cas de ser escollits…

Anirà bé que els aneu consultant i envieu mail a les AT organitzadores si teniu previst assistir-hi per fer les previsions oportunes.

-fòrum. Els socis us poden fer preguntes i sou lliures de respondre-les.

Aquests són els actes electorals pròpiament dits dels quals us recomanem que feu ús.

Ens sap molt greu dir que una vegada enviada aquesta informació no serem més flexibles en les interpretacions i qui infringeixi la normativa expressada al RELEC, estatuts o reglament de règim intern perdrà la candidatura a membre del secretariat nacional.

Hem de fer-ho per igualtat de possibilitats entre companys i perquè les eleccions transcorrin d’acord amb allò que els socis han expressat majoritàriament a l’assemblea general.
Esperem que comprengueu les nostres motivacions.

Us desitgem molt encert en els actes que participeu i molta sort en les eleccions.’
Atentament,
Junta Electoral SN 2016».



Enllaç noticia : 

http://www.vilaweb.cat/noticies/la-junta-electoral-de-lanc-reconeix-que-ha-obviat-irregularitats-denunciades-per-socis/