divendres, 1 d’abril del 2016

Puigdemont, a Montoro: "Que ens doni la capacitat de recaptar els impostos i se li acabaran els problemes"

O.M. Barcelona






El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la visita a Badalona / RUBÉN MORENO



El dèficit autonòmic ha estat un dels principals focus de tensió entre la Generalitat i l' Estat durant els últims anys. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha acollit amb indignació les paraules del ministre d'Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, que ahir va tornar a culpar les autonomies de la desviació del dèficit

"Que el senyor Montoro ens doni la capacitat de recaptar tots els impostos i se li acabaran els problemes", ha indicat Puigdemont des de Badalona, on ha fet una visita institucional que l'ha dut a l'ajuntament i a reunir-se amb l'alcaldessa Dolors Sabater.


"És inadmissible que el responsable d'un departament que es dedica a xuclar els impostos dels catalans i a centrifugar la despesa jugui frívolament amb la poca disposició d'un fons extraordinari que sap que necessitem per atendre els ciutadans", ha apuntat Puigdemont, que ha constatat que l'executiu espanyol "fa temps que controla d'una manera intervinguda la despesa de la Generalitat".

"Sap perfectament que el Govern destina els recursos a les persones i a fer front a situacions que haurien de preocupar a qualsevol governant", ha ressaltat el president.

El dirigent de CDC ha reiterat que "malgrat les amenaces" i les "paraules gruixudes" de l'Estat, el Govern "no es desviarà" de l'objectiu de preparar uns pressupostos "socials".


Enllaç noticia :