dilluns, 25 d’abril del 2016

El PP acusa Podemos i IU "d'intentar blanquejar ETA"

per G.A / Agències 25 d' Abril 2016 a les 16.50 h 


Titllen Otegi de "criminal terrorista" i demanen que se li prohibeixi la intervenció al Parlament Europeu prevista per dimarts.






Pedro Casado (PP).   |   EP



La campanya electoral fa dies que ha començat, tot i que de forma oficial, encara hi ha marge per arribar a un acord in-extremis que eviti el 26-J. I la sortida de la pressió del líder abertzale Arnaldo Otegi ha permès al PP recuperar la bandera d'ETA i alhora atacar Podemos i IU. 


El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha exigit a aquests dos partits que retirin la seva invitació a Arnaldo Otegi perquè es pronunciï al Parlament Europeu, ja que, al seu parer, aquest "criminal terrorista no pot donar homilies a les institucions comunitàries". Dit això, ha acusat aquests dos partits d'estar "obstinats a intentar blanquejar ETA".
 

Per al PP, "Otegi no és un personatge de l'entorn etarra més, sinó un terrorista confés i
condemnat en ferm que ha segrestat Javier Rupérez i ha disparat a boca de canó a Gabriel Cisneros". En aquest sentit, el PP ha avisat que farà tots els possibles perquè Arnaldo Otegi no pugui presentar-se mai com a candidat a unes eleccions.


Casado ha anat més enllà i ha assegurat que Podemos i IU estan "obstinats a blanquejar també les connexions de Batasuna que durant tants anys han estat part imprescindible d'un entramat de terror i que ara pretenen donar-nos lliçons de democràcia davant l'aplaudiment incomprensible i infame d'aquests partits". El PP i altres grups han convocat un minut de silenci aquest dimarts a les 12h per protestar per la presència d'Otegi a l'Eurocambra.



Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/04/el_pp_acusa_podemos_i_iu_d_intentar_blanquejar_eta_162962.php