dimarts, 19 d’abril del 2016

El parlament suís crearà un "grup d'amistat" per seguir el procés català

per Bernat Ferrer 19 d' Abril 2016 a les 22.10 h 








El Consell Nacional suís, amb l'antena posada a Catalunya.   |   Schweizer Parlament/Flickr





Reynard, en una entrevista amb El Món, explica que tant ell com Buttet volen "captar l'atenció d'altres parlamentaris i del govern sobre la qüestió catalana". Per aquest motiu, consideren que la
formació d'un grup estable de parlamentaris serà un mecanisme útil per tenir l'antena posada en l'evolució de la política catalana. I per, eventualment, intervenir-hi.


Ara per ara, els dos impulsors ignoren quants dels 200 parlamentaris que conformen el Consell Nacional se sumaran a la seva iniciativa. D'aquí uns dies tenen previst enviar-los una carta per explicar-los els motius que els impulsen a crear aquest grup, i convidar-los a participar de la iniciativa. Al juny, a partir de les respostes rebudes, el grup començarà a funcionar.


Coincidint amb les eleccions del 27-S, el socialista i el democristià van aconseguir el suport d'un representant de cadascuna de les altres forces polítiques presents a l'hemicicle -la Unió Democràtica de Centre, el Partit Verd Liberal i Els Verds- per elevar al govern una petició parlamentària instant-lo a oferir a Madrid i Barcelona els "bons oficis" de Suïssa en matèria de neutralitat i tradició democràtica per "garantir una mediació" política. Reynard entén que aquest consens entre els cinc "es mantindrà", i que per tant serà un grup de seguiment del cas català d'allò més plural.



Enllaç noticia : 

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/04/el_parlament_suis_seguira_de_prop_el_proces_catala_162317.php