dijous, 14 d’abril del 2016

Alliberats quatre dels cinc catalans detinguts a Idomeni

| 14/04/2016 a les 18:28h
REFUGIATS

Dos dels joves s’hauran de presentar a judici el pròxim 24 de juny perquè estan acusats de “trencar la pau, la democràcia i la seguretat " de Grècia

La mare d'una de les arrestades assegura que la policia veu amb mals ulls els voluntaris "perquè expliquen què estan passant"

Cinc voluntaris catalans, detinguts a l'entorn del camp de refugiats d'Idomeni









Quatre dels cinc voluntaris catalans detinguts a Idomeni (Grècia) aquest dimecres ja han estat alliberats. Juanma i Arnau Rojas han estat els últims en ser posats en llibertat, en el seu cas, amb càrrecs. Tots dos s’hauran de presentar a judici el pròxim 24 de juny perquè estan acusats de “trencar la pau, la democràcia i la seguretat de l'Estat Grec”. Ells, però, neguen haver fet res. De moment encara queda una jove arrestada.

El pare de l'Arnau, Marcel·lí Rojas ha explicat a NacióDigital que el seu fill, veí de Sabadell, es troba sa i estalvi. Per la seva banda Victòria Carbonell, mare d'Anna Guisado -una de les voluntàries que
també va ser arrestada-, ha confirmat a aquest mitjà que la jove també ha estat posada en llibertat després de passar vàries hores detinguda: “Fins i tot l’han fet despullar", relata.

Carbonell s’ha mostrat indignada perquè no es coneixen els motius de la detenció i ha destacat que la presència dels voluntaris a la zona és molt important. “Són molt molestos, perquè expliquen què estan passant allà i això és massa greu”, ha criticat.

L'arrest es va produir, segons informa Ítaca, organització internacionalista de l'esquerra independentista, després que les forces de seguretat els aturessin a la carretera i registressin el cotxe. Encara queda una jove arrestada.

Ahir, segons informa Sara Montesinos, periodista i activista al camp de refugiats, es van produir fins a 26 detencions de voluntaris internacionals. Tot plegat després de dies d'incidents a la frontera amb Macedònia.

El Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, per la seva banda, ha contactat amb diferents actors del govern grec per tal d’aclarir els motius de la detenció. Concretament, segons han explicat fonts del departament a l’ACN, s’han posat en contacte amb el consolat de Grècia a Barcelona, amb l’ambaixada de Grècia a Espanya i amb el Ministeri d’Exteriors del país hel·lè. Es tracta de gestions que s’estan duent a terme en el marc d’un protocol intern d’emergència que s’aplica en aquest tipus de casos. De moment, però, segons aquestes fonts, no han rebut una explicació.


Enllaç noticia :